Via een televietoespraak in Benghazi liet Moestafa Abdoel Jalil, de leider van de Nationale Overgangsraad in Libië maandag weten dat het tijdperk Muammar Khaddafi voorbij is. Hij waarschuwde de Libische bevolking dat er hen "uitdagingen en verantwoordelijkheden te wachten te staan". Hij beloofde te zullen ijveren om de principes te laten gelden waarop de revolutie is gebaseerd: vrijheid, gelijkheid, gerechtigheid, democratie en transparantie binnen een gematigd islamitisch kader".

Jalil zei ook dat de rebellen Khaddafi voor de rechter willen brengen. "Wij hopen Kaddhafi levend gevangen te nemen", zo zei hij. De revolutie is gewonnen eenmaal Kaddhafi is opgepakt. Terwijl Khaddafi zelf momenteel onvindbaar is, hebben de rebellen wel een derde zoon van de Libische leider gevat. Het zou gaan om Saadi Khaddafi. Mohammed Khaddafi, die zondagavond door de rebellen onder huisarrest was geplaatst, kon dan weer ontsnappen met de hulp van aanhangers van het huidige regime.

Hevige gevechten
Ondertussen gaat de strijd in Tripoli onverminderd verder. Vele straten in het stadscentrum, waar tegenstanders van de regering uren eerder feest hadden gevierd, zijn weer verlaten. Groepjes aanhangers van de kolonel, sluipschutters en artillerievuur maken het gebied erg gevaarlijk. Strijders van de Libische oppositie hebben intussen het gebouw van de staatstelevisie in de hoofdstad Tripoli ingenomen. Medewerkers van de zender lieten het Duitse persbureau DPA weten dat het hele complex in handen van de rebellen is. De rebellen zouden ook 900 gedetineerden uit de gevangenis Ain Zara, nabij de hoofdstad, bevrijd hebben. De meeste van hen zijn politieke gevangenen. (Belga/INM)

Via een televietoespraak in Benghazi liet Moestafa Abdoel Jalil, de leider van de Nationale Overgangsraad in Libië maandag weten dat het tijdperk Muammar Khaddafi voorbij is. Hij waarschuwde de Libische bevolking dat er hen "uitdagingen en verantwoordelijkheden te wachten te staan". Hij beloofde te zullen ijveren om de principes te laten gelden waarop de revolutie is gebaseerd: vrijheid, gelijkheid, gerechtigheid, democratie en transparantie binnen een gematigd islamitisch kader". Jalil zei ook dat de rebellen Khaddafi voor de rechter willen brengen. "Wij hopen Kaddhafi levend gevangen te nemen", zo zei hij. De revolutie is gewonnen eenmaal Kaddhafi is opgepakt. Terwijl Khaddafi zelf momenteel onvindbaar is, hebben de rebellen wel een derde zoon van de Libische leider gevat. Het zou gaan om Saadi Khaddafi. Mohammed Khaddafi, die zondagavond door de rebellen onder huisarrest was geplaatst, kon dan weer ontsnappen met de hulp van aanhangers van het huidige regime.Hevige gevechten Ondertussen gaat de strijd in Tripoli onverminderd verder. Vele straten in het stadscentrum, waar tegenstanders van de regering uren eerder feest hadden gevierd, zijn weer verlaten. Groepjes aanhangers van de kolonel, sluipschutters en artillerievuur maken het gebied erg gevaarlijk. Strijders van de Libische oppositie hebben intussen het gebouw van de staatstelevisie in de hoofdstad Tripoli ingenomen. Medewerkers van de zender lieten het Duitse persbureau DPA weten dat het hele complex in handen van de rebellen is. De rebellen zouden ook 900 gedetineerden uit de gevangenis Ain Zara, nabij de hoofdstad, bevrijd hebben. De meeste van hen zijn politieke gevangenen. (Belga/INM)