De Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten hebben een smokkeltunnel ontdekt die gebruikt werd om drugs over de grens tussen beide landen te smokkelen. Daarbij werd ook minstens 25 ton marihuana in beslag genomen.

De meer dan 500 meter lange tunnel verbond een opslagplaats in Otay Mesa in Californië met een in het Mexicaanse Tijuana, en was uitgerust met een railsysteem, ventilatie en lichten.

Tijdens de inspectie van de tunnel vond de Amerikaanse politie 20 ton marihuana. Het Mexicaanse leger vond nog eens 5 ton in het gebouw in Tijuana.

De laatste jaren hebben de autoriteiten al meerdere tunnels van deze aard gevonden die bedoeld zijn om grote hoeveelheden drugs of illegalen snel de grens over te smokkelen.

Massagraf
In een dorp nabij Acapulco heeft de Mexicaanse politie ook meer dan 18 lijken aangetroffen in een massagraf.

Volgens sommige berichten maken de slachtoffers mogelijk deel uit van een groep van 20 Mexicaanse toeristen die eind september waren ontvoerd in Acapulco, maar dat kunnen de autoriteiten niet bevestigen. Andere berichten hebben het over slachtoffers van een afrekening tussen drugskartels.

Het drugsgeweld in Mexico heeft de voorbije vier jaar al aan meer dan 25.000 mensen het leven gekost.

De Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten hebben een smokkeltunnel ontdekt die gebruikt werd om drugs over de grens tussen beide landen te smokkelen. Daarbij werd ook minstens 25 ton marihuana in beslag genomen. De meer dan 500 meter lange tunnel verbond een opslagplaats in Otay Mesa in Californië met een in het Mexicaanse Tijuana, en was uitgerust met een railsysteem, ventilatie en lichten. Tijdens de inspectie van de tunnel vond de Amerikaanse politie 20 ton marihuana. Het Mexicaanse leger vond nog eens 5 ton in het gebouw in Tijuana. De laatste jaren hebben de autoriteiten al meerdere tunnels van deze aard gevonden die bedoeld zijn om grote hoeveelheden drugs of illegalen snel de grens over te smokkelen. Massagraf In een dorp nabij Acapulco heeft de Mexicaanse politie ook meer dan 18 lijken aangetroffen in een massagraf. Volgens sommige berichten maken de slachtoffers mogelijk deel uit van een groep van 20 Mexicaanse toeristen die eind september waren ontvoerd in Acapulco, maar dat kunnen de autoriteiten niet bevestigen. Andere berichten hebben het over slachtoffers van een afrekening tussen drugskartels. Het drugsgeweld in Mexico heeft de voorbije vier jaar al aan meer dan 25.000 mensen het leven gekost.