Het Chinese schip Xue Long (Sneeuwdraak), dat de opvarenden van de vastgelopen MV Akademik Sjokalski ter hulp is geschoten, sukkelt op zijn beurt met problemen.

Ook de Sneeuwdraak zit nu vast in het pakijs van de Zuidelijke IJszee. De Aurora Australis, het Australische schip dat hulp moest bieden aan de MV Akademik Sjokalski, is standby voor een nieuwe reddingsoperatie.

Het Russische onderzoeksschip zit sinds Kerstmis ingesloten door ijs, goed 2.800 kilometer ten zuiden van het Australische Hobart. IJsbrekers probeerden tevergeefs zich een weg naar het schip te banen. Uiteindelijk bracht de helikopter van de Chinese ijsbreker, die het gestrande schip ook probeerde te bereiken, de passagiers in groepjes van 12 over naar de Aurora Australis. (TE)

Het Chinese schip Xue Long (Sneeuwdraak), dat de opvarenden van de vastgelopen MV Akademik Sjokalski ter hulp is geschoten, sukkelt op zijn beurt met problemen.Ook de Sneeuwdraak zit nu vast in het pakijs van de Zuidelijke IJszee. De Aurora Australis, het Australische schip dat hulp moest bieden aan de MV Akademik Sjokalski, is standby voor een nieuwe reddingsoperatie.Het Russische onderzoeksschip zit sinds Kerstmis ingesloten door ijs, goed 2.800 kilometer ten zuiden van het Australische Hobart. IJsbrekers probeerden tevergeefs zich een weg naar het schip te banen. Uiteindelijk bracht de helikopter van de Chinese ijsbreker, die het gestrande schip ook probeerde te bereiken, de passagiers in groepjes van 12 over naar de Aurora Australis. (TE)