Dat er een officieel onderzoek komt, maakte de openbare aanklager in New York bekend tijdens een interview met CNN.

Het onderzoek zal nagaan of het goede doel de New Yorkse regels voor liefdadigheidsinstellingen volgt, zei openbare aanklager Eric Schneiderman. "We vermoeden dat de Trump Foundation enkele onregelmatigheden heeft laten optekenen", aldus Schneiderman.

Eerder werd Donald Trump, de oprichter van deze Foundation, beboet omdat zijn stichting in 2013 een bijdrage van 25.000 dollar stortte aan een organisatie die de verkiezingscampagne van Pam Bondi hielp financieren. Een belastingvrije liefdadigheidsoperatie mag niet dienen voor politieke schenkingen.

Bondi was (en is) minister van Justitie in Florida, stond op het punt te beslissen of ze Trump University zou laten vervolgen en besliste enkele dagen na de schenking van de Foundation om dat niet te doen.

Portret van Trump

De Foundation, maakte de Washington Post bekend, werd ook gebruikt om een portret van Trump te kopen (prijs 20.000 dollar), naast een sporttrofee (12.000 dollar). Als trofee en portret niet weggeschonken zijn, maar door Trump zijn opgepikt, is dat ook overtreding van de wet op stichtingen.

Diezelfde Post meldde dat Trump sinds 2008 zelf niet meer heeft bijgedragen tot zijn stichting.

Het Trump-kamp beschuldigt Schneiderman van partijdigheid. Maar de openbare aanklager, een Democraat die Hillary Clinton steunt, laat weten dat het onderzoek "niet politiek gemotiveerd is". Schneiderman leidt ook het onderzoek in de staat New York naar oplichting bij Trump University.

(Belga/RR)

Dat er een officieel onderzoek komt, maakte de openbare aanklager in New York bekend tijdens een interview met CNN.Het onderzoek zal nagaan of het goede doel de New Yorkse regels voor liefdadigheidsinstellingen volgt, zei openbare aanklager Eric Schneiderman. "We vermoeden dat de Trump Foundation enkele onregelmatigheden heeft laten optekenen", aldus Schneiderman. Eerder werd Donald Trump, de oprichter van deze Foundation, beboet omdat zijn stichting in 2013 een bijdrage van 25.000 dollar stortte aan een organisatie die de verkiezingscampagne van Pam Bondi hielp financieren. Een belastingvrije liefdadigheidsoperatie mag niet dienen voor politieke schenkingen. Bondi was (en is) minister van Justitie in Florida, stond op het punt te beslissen of ze Trump University zou laten vervolgen en besliste enkele dagen na de schenking van de Foundation om dat niet te doen. De Foundation, maakte de Washington Post bekend, werd ook gebruikt om een portret van Trump te kopen (prijs 20.000 dollar), naast een sporttrofee (12.000 dollar). Als trofee en portret niet weggeschonken zijn, maar door Trump zijn opgepikt, is dat ook overtreding van de wet op stichtingen.Diezelfde Post meldde dat Trump sinds 2008 zelf niet meer heeft bijgedragen tot zijn stichting. Het Trump-kamp beschuldigt Schneiderman van partijdigheid. Maar de openbare aanklager, een Democraat die Hillary Clinton steunt, laat weten dat het onderzoek "niet politiek gemotiveerd is". Schneiderman leidt ook het onderzoek in de staat New York naar oplichting bij Trump University.(Belga/RR)