Het Frans gerecht gaat de golf van zelfmoorden bij werknemers van France Télécom onderzoeken. Dat zegt een advocaat van één van de vakbonden.

Sinds 2008 zijn tientallen werknemers van het bedrijf uit het leven gestapt. Volgens vakbonden en directie gaat het in 2008 en 2009 om 35 mensen.

Sinds januari jongstleden zouden nog eens elf mensen zelfmoord hebben gepleegd.

Als oorzaak wordt gewezen naar de managementmethodes om het voormalige overheidsbedrijf aan te passen aan de hyperconcurrentiële wereld van de telefonie en het internet.

In februari stelde de arbeidsinspectie een kritisch rapport op over de gang van zaken.

De inspectie zegt de leiding van France Télécom er verschillende malen voor te hebben gewaarschuwd dat de organisatie van het werk gevolgen heeft voor de gezondheid van de werknemers.

Volgens een advocaat van de vakbond Sud zal het parket van Parijs eerlang een onderzoek openen naar de gang van zaken.

Het Frans gerecht gaat de golf van zelfmoorden bij werknemers van France Télécom onderzoeken. Dat zegt een advocaat van één van de vakbonden.Sinds 2008 zijn tientallen werknemers van het bedrijf uit het leven gestapt. Volgens vakbonden en directie gaat het in 2008 en 2009 om 35 mensen. Sinds januari jongstleden zouden nog eens elf mensen zelfmoord hebben gepleegd.Als oorzaak wordt gewezen naar de managementmethodes om het voormalige overheidsbedrijf aan te passen aan de hyperconcurrentiële wereld van de telefonie en het internet.In februari stelde de arbeidsinspectie een kritisch rapport op over de gang van zaken.De inspectie zegt de leiding van France Télécom er verschillende malen voor te hebben gewaarschuwd dat de organisatie van het werk gevolgen heeft voor de gezondheid van de werknemers. Volgens een advocaat van de vakbond Sud zal het parket van Parijs eerlang een onderzoek openen naar de gang van zaken.