George Zimmerman redt familie uit autowrak

© Reuters
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

George Zimmerman heeft in Florida vier mensen gered uit een pickuptruck die over de kop gegaan was. Hij deed dat op een kilometer van de plek waar hij de zwarte tiener Trayvon Martin doodschoot.

Het is de eerste keer dat er iets van de 29-jarige Zimmerman vernomen wordt sinds hij vrijgesproken werd van moord op Trayvon Martin. Volgens televisiezender ABC, die het nieuws had van de politie in Sanford (Florida), de woonplaats van Zimmerman, zou de pickup zou een ongeluk gehad hebben op het kruispunt van twee snelwegen en in de berm op zijn dak terechtgekomen zijn.

Zimmerman en een andere passant haalden twee volwassenen en twee kinderen uit het wrak. Niemand van de inzittende was gewond. Zimmerman was volgens CNN geen getuige van het ongeluk. Hij mocht beschikken vertrok nadat de politie aankwam.

Doodsbedreigingen

George Zimmerman had zich niet meer laten zien sinds hij op 13 juli vrijgesproken werd van moord. Op 26 februari 2012 schoot hij in Sanford, een halfuurtje ten noorden van Orlando, de ongewapende zwarte tiener dood.

Dat zorgde voor een enorme controverse in de VS. Zimmerman claimde dat hij geschoten had uit zelfverdediging en kreeg daar gelijk in van de jury. Sinds de vrijspraak is er in de VS veelvuldig gedemonstreerd door mensen die menen dat Zimmerman een confrontatie uitlokte met Martin omwille van diens huidskleur. Zij zijn kwaad over de vrijspraak.

De familie Zimmerman vertelde aan ABC dat George ‘een enorm aantal’ doodsbedreigingen ontvangen had.

Partner Content