Bush had het onder meer over afschuw 'over de omvang van de verwoesting' en 'de brutaliteit van het kwaad', maar tegelijkertijd was er 'dankbaarheid' en 'ontzag' onder de Amerikanen vanwege de heldhaftigheid van de hulpdiensten, het leger en de spontane golf van solidariteit. 'We waren trots op ons gewonde land', sprak Bush, die op het moment van de aanslagen Amerikaans president was.

Anderzijds zei de voormalige president de politieke verdeeldheid in zijn land te betreuren. 'In de weken en maanden na de aanslagen van 11 september was ik fier om een verbonden en verenigd volk te leiden. Als we het over de eenheid van de Verenigde Staten hebben, dan lijken die tijden ver vervlogen', aldus Bush. In Shanksville in Pennsylvania stortte een van de vier gekaapte vliegtuigen neer. Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Bush had het onder meer over afschuw 'over de omvang van de verwoesting' en 'de brutaliteit van het kwaad', maar tegelijkertijd was er 'dankbaarheid' en 'ontzag' onder de Amerikanen vanwege de heldhaftigheid van de hulpdiensten, het leger en de spontane golf van solidariteit. 'We waren trots op ons gewonde land', sprak Bush, die op het moment van de aanslagen Amerikaans president was.Anderzijds zei de voormalige president de politieke verdeeldheid in zijn land te betreuren. 'In de weken en maanden na de aanslagen van 11 september was ik fier om een verbonden en verenigd volk te leiden. Als we het over de eenheid van de Verenigde Staten hebben, dan lijken die tijden ver vervlogen', aldus Bush. In Shanksville in Pennsylvania stortte een van de vier gekaapte vliegtuigen neer. Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven.