Nederland moet opnieuw onafhankelijk worden van

Brussel en uit de Europese Unie stappen. Dat betoogde PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op het verkiezingsprogramma van de PVV, dat de titel "Hún Brussel, óns Nederland" heeft gekregen.

Onafhankelijkheidsverklaring

Voor Wilders is het stuk nog meer een "onafhankelijkheidsverklaring" dan een verkiezingsprogramma.

De verkiezingen van 12 september zijn volgens hem een referendum over Europa.

Gulden

Wilders pleitte er begin dit jaar al voor dat Nederland uit de eurozone en uit de Europese Unie stapt en de euro inruilt voor de gulden.

Wilders zei in een persconferentie dat hij geen breekpunten heeft.

Maar als het nodig is, is hij bereid nee te zeggen en de uiterste

consequentie te nemen, zei hij, verwijzend naar het Catshuis-beraad met VVD en CDA dat Wilders in april afbrak. (ANP/EE)

Nederland moet opnieuw onafhankelijk worden van Brussel en uit de Europese Unie stappen. Dat betoogde PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op het verkiezingsprogramma van de PVV, dat de titel "Hún Brussel, óns Nederland" heeft gekregen. Onafhankelijkheidsverklaring Voor Wilders is het stuk nog meer een "onafhankelijkheidsverklaring" dan een verkiezingsprogramma. De verkiezingen van 12 september zijn volgens hem een referendum over Europa.Gulden Wilders pleitte er begin dit jaar al voor dat Nederland uit de eurozone en uit de Europese Unie stapt en de euro inruilt voor de gulden. Wilders zei in een persconferentie dat hij geen breekpunten heeft. Maar als het nodig is, is hij bereid nee te zeggen en de uiterste consequentie te nemen, zei hij, verwijzend naar het Catshuis-beraad met VVD en CDA dat Wilders in april afbrak. (ANP/EE)