De schrijver noemde Wilders op het Bevrijdingsfestival in de hofstad "een geblondeerde Führer". Deze opmerking viel niet goed bij de PVV-fractie. "We zijn een warm pleitbezorger van het vrije woord", stelt raadslid Richard de Mos. "Maar dit soort vergelijkingen van het belastinggeld van de PVV-stemmers is misplaatst."

Brulboei
"Uitgerekend op de dag dat we feest vieren omdat Hitler-Duitsland in 1945 is verslagen, programmeert de gemeente Den Haag een brulboei die met deze gore en lage vergelijking komt." De fractie wil dat Kanits publiekelijk zijn excuses maakt voor de opmerking en zijn gage voor zijn optreden terugbetaalt.

Vrijheid
Kanits laat weten niet van plan te zijn excuses te maken. "Het is mijn vrijheid om te kunnen zeggen wat ik vind. Juist op 5 mei is het gepast om kritisch te zijn. Andersom is de PVV vrij om het niet met mij eens te zijn". Ook het terugbetalen van de gage is voor de schrijver niet aan de orde.

Hitler
Het is niet de eerste keer dat de PVV protesteert tegen een vergelijking met betrekking tot Wilders en Hitler. Zo bood de organisatie van de Dag van Respect in november 2008 zijn excuses aan over een zin in een lesboek waarin de film Fitna van Wilders werd vergeleken methet boek Mein Kampf van Hitler. (Belga)

De schrijver noemde Wilders op het Bevrijdingsfestival in de hofstad "een geblondeerde Führer". Deze opmerking viel niet goed bij de PVV-fractie. "We zijn een warm pleitbezorger van het vrije woord", stelt raadslid Richard de Mos. "Maar dit soort vergelijkingen van het belastinggeld van de PVV-stemmers is misplaatst."Brulboei "Uitgerekend op de dag dat we feest vieren omdat Hitler-Duitsland in 1945 is verslagen, programmeert de gemeente Den Haag een brulboei die met deze gore en lage vergelijking komt." De fractie wil dat Kanits publiekelijk zijn excuses maakt voor de opmerking en zijn gage voor zijn optreden terugbetaalt. Vrijheid Kanits laat weten niet van plan te zijn excuses te maken. "Het is mijn vrijheid om te kunnen zeggen wat ik vind. Juist op 5 mei is het gepast om kritisch te zijn. Andersom is de PVV vrij om het niet met mij eens te zijn". Ook het terugbetalen van de gage is voor de schrijver niet aan de orde. Hitler Het is niet de eerste keer dat de PVV protesteert tegen een vergelijking met betrekking tot Wilders en Hitler. Zo bood de organisatie van de Dag van Respect in november 2008 zijn excuses aan over een zin in een lesboek waarin de film Fitna van Wilders werd vergeleken methet boek Mein Kampf van Hitler. (Belga)