Frankrijk, Duitlsland, Groot-Brittanië en Portugal hadden een verklaring opgesteld waarin de repressie van het Syrische leger tegen de demonstranten veroordeeld werd. China en Rusland hebben die verklaring volgens diplomaten echter geblokkeerd.

De VN-Mensenrechtenraad komt vrijdag in een bijzondere zitting bijeen over Syrië, op verzoek van de Verenigde Staten. De VS hopen dat de leden van de Mensenrechtenraad Syrië zullen oproepen om zijn verplichtingen na te komen.

De internationale gemeenschap is geschokt door de honderden burgerdoden bij de vreedzame betogingen van afgelopen week. Zo vielen er volgens het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN van vrijdag tot zondag minstens 107 doden bij de bloedig neergeslagen betogingen. Het Commissariaat wil dat een onderzoek geopend wordt naar de repressie door het regime van president Bashar al-Assad. (Belga)

Frankrijk, Duitlsland, Groot-Brittanië en Portugal hadden een verklaring opgesteld waarin de repressie van het Syrische leger tegen de demonstranten veroordeeld werd. China en Rusland hebben die verklaring volgens diplomaten echter geblokkeerd. De VN-Mensenrechtenraad komt vrijdag in een bijzondere zitting bijeen over Syrië, op verzoek van de Verenigde Staten. De VS hopen dat de leden van de Mensenrechtenraad Syrië zullen oproepen om zijn verplichtingen na te komen. De internationale gemeenschap is geschokt door de honderden burgerdoden bij de vreedzame betogingen van afgelopen week. Zo vielen er volgens het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN van vrijdag tot zondag minstens 107 doden bij de bloedig neergeslagen betogingen. Het Commissariaat wil dat een onderzoek geopend wordt naar de repressie door het regime van president Bashar al-Assad. (Belga)