Er komt geen nader juridisch onderzoek naar het instorten van een tent op het Dicky Woodstockfestival in het Nederlandse Steenwijkerwold. Dat de tent instortte was het gevolg van snel opkomend, onverwacht hevig noodweer en daar kan niemand iets aan doen, zo laat de gemeente Steenwijkerland weten.

Volgens de gemeente is er sprake van overmacht door natuurgeweld. Een eerste onderzoek van onder andere brandweer en politie heeft uitgewezen dat de tent aan alle veiligheidseisen voldeed en dat de tentenbouwers net als de organisatie zich aan de voorschriften hebben gehouden.

Rowwen Hèze

In de Nederlandse provincie Overijssel vielen tientallen gewonden door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Er waren geen zwaargewonden of doden, maar het festival werd afgelast.

Op het festival zou onder andere Rowwen Hèze spelen. De leden van de band en hun medewerkers zijn ongedeerd. Tien tot vijftien mensen moesten naar het ziekenhuis, veel anderen konden ter plekke worden behandeld.

Hoofdtent
Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Volgens ooggetuige Lisette Otte werd het terrein compleet afgesloten en reden de hulpdiensten af en aan. De politie ter plaatse wist te vertellen dat de hoofdtent van het festival is ingestort.

Volgens de meteorologen van Weeronline.nl kwam er een actieve bui over het festivalterrein. Voorafgaand aan de bui werd het gebied mogelijk getroffen door een valwind, een lokaal verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevig noodweer. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten, maar in de omgeving kan het mogelijk nog wat harder hebben gewaaid. (ANP/Belga/RDM)

Er komt geen nader juridisch onderzoek naar het instorten van een tent op het Dicky Woodstockfestival in het Nederlandse Steenwijkerwold. Dat de tent instortte was het gevolg van snel opkomend, onverwacht hevig noodweer en daar kan niemand iets aan doen, zo laat de gemeente Steenwijkerland weten. Volgens de gemeente is er sprake van overmacht door natuurgeweld. Een eerste onderzoek van onder andere brandweer en politie heeft uitgewezen dat de tent aan alle veiligheidseisen voldeed en dat de tentenbouwers net als de organisatie zich aan de voorschriften hebben gehouden. Rowwen Hèze In de Nederlandse provincie Overijssel vielen tientallen gewonden door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Er waren geen zwaargewonden of doden, maar het festival werd afgelast. Op het festival zou onder andere Rowwen Hèze spelen. De leden van de band en hun medewerkers zijn ongedeerd. Tien tot vijftien mensen moesten naar het ziekenhuis, veel anderen konden ter plekke worden behandeld. Hoofdtent Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Volgens ooggetuige Lisette Otte werd het terrein compleet afgesloten en reden de hulpdiensten af en aan. De politie ter plaatse wist te vertellen dat de hoofdtent van het festival is ingestort. Volgens de meteorologen van Weeronline.nl kwam er een actieve bui over het festivalterrein. Voorafgaand aan de bui werd het gebied mogelijk getroffen door een valwind, een lokaal verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevig noodweer. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten, maar in de omgeving kan het mogelijk nog wat harder hebben gewaaid. (ANP/Belga/RDM)