In restaurant Kartoffelkeller, dat mogelijk de bron van de EHEC-besmetting was, is niets gevonden. Dat heeft uitbater Joachim Berger zaterdag tegenover het tweede Duitse openbare televisiestation ZDF gezegd.

Vrijdag had de Lübecker Nachrichten gemeld dat er een "heet spoor" liep naar een restaurant in de Hansestad. Dat blijkt nu de Kartoffelkeller te zijn.

Midden mei hebben daar volgens het ZDF drie groepen gegeten bij wie later besmettingen zijn vastgesteld en van wie één 47-jarige vrouw is overleden aan de darmziekte. Er waren onder andere steaks en salade geserveerd.

Tegenover het Duitse persbureau DPA beklemtoonde Berger dat die groepen drie tot vier dagen in Lübeck waren en niet alleen bij hem hadden gegeten.

Slachtoffer

Pas bij een bezoek van de handelsinspectie dinsdag kreeg hij over het EHEC-spoor te horen. In het restaurant is ook niets gevonden, zei Berger.

Kok Frank Michel ziet het eethuis zelf als slachtoffer van de EHEC-crisis. "Wij zijn als restaurant zelf eindverbruiker en zijn van onze leveranciers afhankelijk." Berger sloot zich daarbij aan en sloot

niet uit dat hij een verontreinigde levering kan hebben gehad.

Niettemin heeft hij vertrouwen in zijn leveranciers. Zijn spijzen komen via tussenpersonen van een groothandel in Hamburg.

Om heel zeker te zijn heeft Berger al zijn keukenpersoneel naar een laboratorium voor een onderzoek van de stoelgang gestuurd. De resultaten zullen maandag bekend zijn. (Belga)

In restaurant Kartoffelkeller, dat mogelijk de bron van de EHEC-besmetting was, is niets gevonden. Dat heeft uitbater Joachim Berger zaterdag tegenover het tweede Duitse openbare televisiestation ZDF gezegd. Vrijdag had de Lübecker Nachrichten gemeld dat er een "heet spoor" liep naar een restaurant in de Hansestad. Dat blijkt nu de Kartoffelkeller te zijn. Midden mei hebben daar volgens het ZDF drie groepen gegeten bij wie later besmettingen zijn vastgesteld en van wie één 47-jarige vrouw is overleden aan de darmziekte. Er waren onder andere steaks en salade geserveerd. Tegenover het Duitse persbureau DPA beklemtoonde Berger dat die groepen drie tot vier dagen in Lübeck waren en niet alleen bij hem hadden gegeten. Slachtoffer Pas bij een bezoek van de handelsinspectie dinsdag kreeg hij over het EHEC-spoor te horen. In het restaurant is ook niets gevonden, zei Berger. Kok Frank Michel ziet het eethuis zelf als slachtoffer van de EHEC-crisis. "Wij zijn als restaurant zelf eindverbruiker en zijn van onze leveranciers afhankelijk." Berger sloot zich daarbij aan en sloot niet uit dat hij een verontreinigde levering kan hebben gehad. Niettemin heeft hij vertrouwen in zijn leveranciers. Zijn spijzen komen via tussenpersonen van een groothandel in Hamburg. Om heel zeker te zijn heeft Berger al zijn keukenpersoneel naar een laboratorium voor een onderzoek van de stoelgang gestuurd. De resultaten zullen maandag bekend zijn. (Belga)