Volgens een woordvoerster van het Witte Huis is onder meer gesproken over het bereiken van 'eerlijkheid, balans en wederkerigheid in de economische relatie'. Ook is het aanpakken van de structurele problemen in China aan de orde gekomen.

Het Chinese ministerie van Economische Zaken stelt in een verklaring een 'constructief en openhartig' gesprek te hebben gehad. Het ministerie laat weten dat beide partijen in contact blijven over hoe het nu verder moet.

De handelsoorlog mondde al uit in miljarden dollars aan importtarieven door beide landen en dreigementen voor nog eens honderden miljarden aan heffingen. Donderdag werden nog nieuwe invoerheffingen ingesteld. De Amerikaanse president Donald Trump zei voorafgaand aan het overleg er weinig van te verwachten.

Volgens een woordvoerster van het Witte Huis is onder meer gesproken over het bereiken van 'eerlijkheid, balans en wederkerigheid in de economische relatie'. Ook is het aanpakken van de structurele problemen in China aan de orde gekomen. Het Chinese ministerie van Economische Zaken stelt in een verklaring een 'constructief en openhartig' gesprek te hebben gehad. Het ministerie laat weten dat beide partijen in contact blijven over hoe het nu verder moet. De handelsoorlog mondde al uit in miljarden dollars aan importtarieven door beide landen en dreigementen voor nog eens honderden miljarden aan heffingen. Donderdag werden nog nieuwe invoerheffingen ingesteld. De Amerikaanse president Donald Trump zei voorafgaand aan het overleg er weinig van te verwachten.