Volgens de Franse petroleumfederatie zijn er geen blokkades meer van olieopslagplaatsen. Intussen is in enkele olieraffinaderijen gestemd voor een werkhervatting.

De blokkades en stakingen kwamen er uit protest tegen de pensioenhervorming van de Franse regering. Door die acties stonden heel wat benzinepompen in Frankrijk droog.

De blokkades van de olieopslagplaatsen zijn volgens de petroleumfederatie intussen allemaal opgeheven. Bij de raffinaderijen zijn er nog wel acties. Maar maandag werd er in drie raffinaderijen door de werknemers gestemd voor een werkhervatting. In de negen andere gaat de staking voort.

Intussen zegt de Franse minister van Economie Christine Lagarde dat de stakingen de Franse economie dagelijks tussen de 200 en 400 miljoen euro kosten.

Er wordt verwacht dat het Franse parlement woensdag definitief instemt met de verhoging van de minimale pensioenleeftijd. Voor donderdag hebben de vakbonden een nieuwe nationale stakingsdag aangekondigd.

Volgens de Franse petroleumfederatie zijn er geen blokkades meer van olieopslagplaatsen. Intussen is in enkele olieraffinaderijen gestemd voor een werkhervatting.De blokkades en stakingen kwamen er uit protest tegen de pensioenhervorming van de Franse regering. Door die acties stonden heel wat benzinepompen in Frankrijk droog.De blokkades van de olieopslagplaatsen zijn volgens de petroleumfederatie intussen allemaal opgeheven. Bij de raffinaderijen zijn er nog wel acties. Maar maandag werd er in drie raffinaderijen door de werknemers gestemd voor een werkhervatting. In de negen andere gaat de staking voort.Intussen zegt de Franse minister van Economie Christine Lagarde dat de stakingen de Franse economie dagelijks tussen de 200 en 400 miljoen euro kosten.Er wordt verwacht dat het Franse parlement woensdag definitief instemt met de verhoging van de minimale pensioenleeftijd. Voor donderdag hebben de vakbonden een nieuwe nationale stakingsdag aangekondigd.