De 42-jarige Gayland Bradford kreeg in de gevangenis van Huntsville een dodelijke injectie toegediend. Dat maakte de gevangenisdirectie bekend.

Gayland Bradford had in december 1988, als 20-jarige, een bewaker gedood bij een overval op een kruidenier. De buit bedroeg 7 dollar. Bewakingscamera's legden de schietpartij vast. De jonge zwarte was eerder veroordeeld voor diefstal.

Doodstraf

Voor de tweede keer gebruikten de Texaanse penitentiaire autoriteiten voor de uitvoering van de doodstraf een cocktail van drie producten van een verdovend middel uit de veeartsenij. In oktober 2010 had het Hooggerechtshof de executie opgeschort om een geding te onderzoeken dat uiteindelijk werd verworpen. Het was de twintigste terechtstelling dit jaar in de VS, de vierde in Texas. (AFP)

De 42-jarige Gayland Bradford kreeg in de gevangenis van Huntsville een dodelijke injectie toegediend. Dat maakte de gevangenisdirectie bekend. Gayland Bradford had in december 1988, als 20-jarige, een bewaker gedood bij een overval op een kruidenier. De buit bedroeg 7 dollar. Bewakingscamera's legden de schietpartij vast. De jonge zwarte was eerder veroordeeld voor diefstal. Doodstraf Voor de tweede keer gebruikten de Texaanse penitentiaire autoriteiten voor de uitvoering van de doodstraf een cocktail van drie producten van een verdovend middel uit de veeartsenij. In oktober 2010 had het Hooggerechtshof de executie opgeschort om een geding te onderzoeken dat uiteindelijk werd verworpen. Het was de twintigste terechtstelling dit jaar in de VS, de vierde in Texas. (AFP)