Dat laat producent Airbus weten. Het gaat om een Airbus A330-200, hetzelfde type als het toestel van Air France dat op 1 juni vorig jaar in de Atlantische Oceaan crashte.

Afriqiyah had drie exemplaren van de A330-200, die 230 passagiers kan vervoeren. De crash van woensdag is het eerste ongeval ooit voor de in 2001 opgerichte Libische maatschappij.

Volgens het Europese Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) heeft Afriqiyah in Europa verschillende veiligheidstests zonder problemen doorstaan.

Eén overlevende

Bij het vliegtuigongeval van woensdag in Libië vielen 103 doden, onder wie 61 Nederlanders. Eén inzittende, een Nederlandse jongen van tien, overleefde de crash.

De oorzaak van de ramp is nog niet bekend. Er zijn berichten dat er net voor de landing een technisch defect was vastgesteld aan het vliegtuig. De Libische regering sluit een terreurdaad uit.

Dat laat producent Airbus weten. Het gaat om een Airbus A330-200, hetzelfde type als het toestel van Air France dat op 1 juni vorig jaar in de Atlantische Oceaan crashte. Afriqiyah had drie exemplaren van de A330-200, die 230 passagiers kan vervoeren. De crash van woensdag is het eerste ongeval ooit voor de in 2001 opgerichte Libische maatschappij. Volgens het Europese Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) heeft Afriqiyah in Europa verschillende veiligheidstests zonder problemen doorstaan. Eén overlevende Bij het vliegtuigongeval van woensdag in Libië vielen 103 doden, onder wie 61 Nederlanders. Eén inzittende, een Nederlandse jongen van tien, overleefde de crash. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend. Er zijn berichten dat er net voor de landing een technisch defect was vastgesteld aan het vliegtuig. De Libische regering sluit een terreurdaad uit.