Met een werkloosheidsgraad van 43 procent kent de Gazastrook de hoogste werkloosheid ter wereld, aldus de Wereldbank. Zestig procent van de jongeren zit er zonder werk.

De Israëlische blokkades hebben het bbp van de Gazastrook met de helft gehalveerd, aldus de Wereldbank. Zonder het conflict en de restricties zou de economie er vier maal groter zijn. Het inkomen per hoofd van de bevolking ligt vandaag 31 procent lager dan in 1994.

Opheffing blokkades

'De voortdurende blokkades en de oorlog hebben hun tol geëist van de economie en de inwoners. De uitvoer is zo goed als verdwenen, en de nijverheid is met 60 procent gekrompen', aldus Steen Lau Jorgensen van de Wereldbank. Vier inwoners op tien leven er onder de armoedegrens.

De Wereldbank vraagt een opheffing van de blokkades. (Belga/AVE)

Met een werkloosheidsgraad van 43 procent kent de Gazastrook de hoogste werkloosheid ter wereld, aldus de Wereldbank. Zestig procent van de jongeren zit er zonder werk. De Israëlische blokkades hebben het bbp van de Gazastrook met de helft gehalveerd, aldus de Wereldbank. Zonder het conflict en de restricties zou de economie er vier maal groter zijn. Het inkomen per hoofd van de bevolking ligt vandaag 31 procent lager dan in 1994. 'De voortdurende blokkades en de oorlog hebben hun tol geëist van de economie en de inwoners. De uitvoer is zo goed als verdwenen, en de nijverheid is met 60 procent gekrompen', aldus Steen Lau Jorgensen van de Wereldbank. Vier inwoners op tien leven er onder de armoedegrens. De Wereldbank vraagt een opheffing van de blokkades. (Belga/AVE)