De aankondiging van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas zal naar verwachting vertraging oplopen, zo hebben meerdere media gemeld. Tegenover de Arabische nieuwszender al-Arabija zei een hoge functionaris van Hamas in Gaza, Ezzat al-Rishq, dat een voor dinsdagavond geplande persconferentie om een wapenstilstand aan te kondigen "zeer waarschijnlijk niet wordt gehouden".

Al-Rishq wees Israël met de vinger door te zeggen dat dit land geen antwoord gaf aan de Egyptische bemiddelaar in verband met een voorstel tot staakt-het-vuren. De gezaghebbende Israëlische krant meldde onomwonden dat Hamas de aangekondigde persconferentie heeft uitgesteld. Nog volgens Haaretz zei Izzat a-Rashak, lid van het politiek bureau van Hamas, dat er nog geen akkoord over een wapenstilstand met Israël is en dat "alle opties open staan".

De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte dat zowel Hamas als Egypte die een potentieel "kalmeren" hadden aangekondigd op hun verklaringen lijken terug te komen. CNN zegt van het kabinet van de Egyptische presidentMohammed Morsi te horen heben gekregen dat er dinsdag geen aankondiging te verwachten is.

Zware beschietingen

De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde dat tengevolge van zware beschietingen door Israëlische oorlogsbodems op Gaza, nu ook raketten op die schepen worden gericht.

De Israëlische televisiezender Channel 2 en Haaretz berichtten dat het Israëlische leger tunnels bombardeert die worden gebruikt om in het zuiden van Gaza petroleum binnen te smokkelen.

Veiligheidsraad

Het offensief van Israël in Gaza heeft al aan 140 Palestijnen het leven gekost en er vielen al 950 gewonden. Dat heeft Riyad Mansour, de Palestijnse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, dinsdag gezegd. Volgens Mansour vielen er onder de Palestijnen zeker 140 doden, onder wie "talloze kinderen". Aan Israëlische kant is er sprake van vijf doden.

Mansour maakte die nieuwe balans van het aantal doden en gewonden per brief bekend aan de Veiligheidsraad van de VN in New York. De leden van de Veiligheidsraad buigen zich dinsdagavond over een nieuwe vraag van de Arabische landen, die een crisisvergadering eisen over de crisis en het oplopende geweld in Gaza. (Belga/INM/TV)

De aankondiging van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas zal naar verwachting vertraging oplopen, zo hebben meerdere media gemeld. Tegenover de Arabische nieuwszender al-Arabija zei een hoge functionaris van Hamas in Gaza, Ezzat al-Rishq, dat een voor dinsdagavond geplande persconferentie om een wapenstilstand aan te kondigen "zeer waarschijnlijk niet wordt gehouden". Al-Rishq wees Israël met de vinger door te zeggen dat dit land geen antwoord gaf aan de Egyptische bemiddelaar in verband met een voorstel tot staakt-het-vuren. De gezaghebbende Israëlische krant meldde onomwonden dat Hamas de aangekondigde persconferentie heeft uitgesteld. Nog volgens Haaretz zei Izzat a-Rashak, lid van het politiek bureau van Hamas, dat er nog geen akkoord over een wapenstilstand met Israël is en dat "alle opties open staan". De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte dat zowel Hamas als Egypte die een potentieel "kalmeren" hadden aangekondigd op hun verklaringen lijken terug te komen. CNN zegt van het kabinet van de Egyptische presidentMohammed Morsi te horen heben gekregen dat er dinsdag geen aankondiging te verwachten is. Zware beschietingen De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde dat tengevolge van zware beschietingen door Israëlische oorlogsbodems op Gaza, nu ook raketten op die schepen worden gericht. De Israëlische televisiezender Channel 2 en Haaretz berichtten dat het Israëlische leger tunnels bombardeert die worden gebruikt om in het zuiden van Gaza petroleum binnen te smokkelen. Veiligheidsraad Het offensief van Israël in Gaza heeft al aan 140 Palestijnen het leven gekost en er vielen al 950 gewonden. Dat heeft Riyad Mansour, de Palestijnse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, dinsdag gezegd. Volgens Mansour vielen er onder de Palestijnen zeker 140 doden, onder wie "talloze kinderen". Aan Israëlische kant is er sprake van vijf doden. Mansour maakte die nieuwe balans van het aantal doden en gewonden per brief bekend aan de Veiligheidsraad van de VN in New York. De leden van de Veiligheidsraad buigen zich dinsdagavond over een nieuwe vraag van de Arabische landen, die een crisisvergadering eisen over de crisis en het oplopende geweld in Gaza. (Belga/INM/TV)