Dat melden de Israëlische immigratiediensten.

Het schip in kwestie probeerde dinsdag tevergeefs om de blokkade van de Gazastrook te doorbreken, en werd in internationale wateren geënterd door de Israëlische marine.

'De passagiers werden verhoord door onze diensten en hebben een document ondertekend waarin ze verklaren bereid te zijn om binnen de 72 uur te vertrekken', zo luidt het. De vijftien moeten woensdag plaats nemen aan boord van vluchten naar Athene, Parijs, Toronto en Stockholm.

Nog 300 activisten geblokkeerd

De negen andere schepen van de internationale vloot, met 300 passagiers uit 22 landen, staan al sinds eind juni geblokkeerd in Griekenland. De autoriteiten weigeren hen te laten vertrekken richting Gaza. Tijdens een Israëlische raid op een vorige vloot voor Gaza in mei 2010, werden negen passagiers van een Turks schip gedood. (Belga/SD)

Dat melden de Israëlische immigratiediensten. Het schip in kwestie probeerde dinsdag tevergeefs om de blokkade van de Gazastrook te doorbreken, en werd in internationale wateren geënterd door de Israëlische marine. 'De passagiers werden verhoord door onze diensten en hebben een document ondertekend waarin ze verklaren bereid te zijn om binnen de 72 uur te vertrekken', zo luidt het. De vijftien moeten woensdag plaats nemen aan boord van vluchten naar Athene, Parijs, Toronto en Stockholm. Nog 300 activisten geblokkeerd De negen andere schepen van de internationale vloot, met 300 passagiers uit 22 landen, staan al sinds eind juni geblokkeerd in Griekenland. De autoriteiten weigeren hen te laten vertrekken richting Gaza. Tijdens een Israëlische raid op een vorige vloot voor Gaza in mei 2010, werden negen passagiers van een Turks schip gedood. (Belga/SD)