De Russische marinebasis in de Oekraïense havenstad Sebastopol blijft langer open in ruil voor een flinke korting op gas voor Oekraïne.

Dat staat in een overeenkomst die Russische president Dmitri Medvedev en zijn Oekraïense collega Viktor Janoekovitsj woensdag hebben ondertekend in Kharkiv, in het oosten van Oekraïne.

De marinebasis blijft ook na 2017 open in ruil voor een korting op de gasprijs van 100 dollar (per duizend kubieke meter) als de prijs boven de 330 dollar stijgt.

Als de prijs lager ligt, krijgt Oekraïne een korting van 30 procent, aldus Medvedev.

In ruil daarvoor krijgt Rusland het recht zijn Zwarte Zee-vloot nog eens 25 jaar in de Oekraïense havenstad Sebastopol te houden.

Medvedev preciseerde niet of die periode ingaat vanaf nu of vanaf 2017. Volgens de Russische president moet de verlaging van de gasprijs beschouwd worden als een deel van de huur voor de militaire basis.

De Russische marinebasis in de Oekraïense havenstad Sebastopol blijft langer open in ruil voor een flinke korting op gas voor Oekraïne.Dat staat in een overeenkomst die Russische president Dmitri Medvedev en zijn Oekraïense collega Viktor Janoekovitsj woensdag hebben ondertekend in Kharkiv, in het oosten van Oekraïne.De marinebasis blijft ook na 2017 open in ruil voor een korting op de gasprijs van 100 dollar (per duizend kubieke meter) als de prijs boven de 330 dollar stijgt. Als de prijs lager ligt, krijgt Oekraïne een korting van 30 procent, aldus Medvedev. In ruil daarvoor krijgt Rusland het recht zijn Zwarte Zee-vloot nog eens 25 jaar in de Oekraïense havenstad Sebastopol te houden.Medvedev preciseerde niet of die periode ingaat vanaf nu of vanaf 2017. Volgens de Russische president moet de verlaging van de gasprijs beschouwd worden als een deel van de huur voor de militaire basis.