G20 zet Italië onder toezicht IMF en Europese Commissie

Italië heeft op de G20-top in Cannes aanvaard dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Commissie gaan toezien op haar begrotingstekort.

Italië heeft op de G20-top in Cannes aanvaard dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Commissie strikt toezien op zijn engagementen op het vlak van het inperken van het begrotingstekort. Dat is vernomen bij Europese bronnen.

Het IMF zal de Europese Commissie bijstaan in haar taak om toe te zien op de rekeningen van Italië. Het Zuid-Europese land voelt al enkele dagen de druk op de financiële markten. Veel analisten vrezen dat Italië dezelfde weg opgaat als Griekenland. Dat zou een enorme klap betekenen voor Europa, want Italië is een van de grootse economieën. Het Europees Noodfonds (EFSF) zou absoluut niet sterk genoeg zijn om ook Italië uit de nood te helpen.

Monitoring

Een Italiaanse bron verklaarde aan het Duitse persagentschap dpa dat het gaat om door Italië gevraagd “advies” eerder dan “monitoring”. Hij benadrukte ook dat Italië niet het enige euroland is dat dreigt besmet te worden door de schuldencrisis. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content