De VN-klimaattop in Glasgow start onmiddellijk na de G20-bijeenkomst. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres vreest dat we de strijd tegen klimaatverandering zullen verliezen als de G20 niet zijn verantwoordelijkheid neemt. De G20 bestaat uit de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van naar schatting 80 procent van alle broeikasgassen ter wereld.

Betoging van activisten

Zaterdagochtend greep de Italiaanse politie nog in bij een betoging. Klimaatactivisten waren midden op een straat gaan zitten en blokkeerden zo de weg naar het centrum van Rome. Volgens Italiaanse media boden de activisten geen verzet toen ze door de politie werden weggehaald. Later op de dag zijn nog twee protestacties gepland. Er worden duizenden deelnemers verwacht.

Zaterdag rond het middaguur wordt de traditionele foto van de aanwezige leiders genomen. Een half uur later vindt een eerste werkvergadering plaats. Naast regeringsleiders en staatshoofden zullen ook de ministers van Financiën en Volksgezondheid deelnemen aan de top.

De VN-klimaattop in Glasgow start onmiddellijk na de G20-bijeenkomst. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres vreest dat we de strijd tegen klimaatverandering zullen verliezen als de G20 niet zijn verantwoordelijkheid neemt. De G20 bestaat uit de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van naar schatting 80 procent van alle broeikasgassen ter wereld.Zaterdagochtend greep de Italiaanse politie nog in bij een betoging. Klimaatactivisten waren midden op een straat gaan zitten en blokkeerden zo de weg naar het centrum van Rome. Volgens Italiaanse media boden de activisten geen verzet toen ze door de politie werden weggehaald. Later op de dag zijn nog twee protestacties gepland. Er worden duizenden deelnemers verwacht.Zaterdag rond het middaguur wordt de traditionele foto van de aanwezige leiders genomen. Een half uur later vindt een eerste werkvergadering plaats. Naast regeringsleiders en staatshoofden zullen ook de ministers van Financiën en Volksgezondheid deelnemen aan de top.