G20-top kost 20 miljoen euro

© Reuters

Aan de top van de G20 in Cannes zullen 33 delegaties deelnemen, goed voor 3.000 deelnemers. De top wordt ook gevolgd door 3.000 journalisten.

De G20 komt donderdag en vrijdag samen in het Zuid-Franse Cannes onder leiding van de Franse president Nicolas Sarkozy. De Europese schuldencrisis staat onder meer op het programma.

De G20 bestaat uit de G7 (Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Canada en Italië) aangevuld met 12 opkomende landen (Zuid-Afrika, Saoudi-Arabië, Argentinië, Australië, Brazilië, China, Zuid-Korea, India, Indonesië, Mexico, Rusland en Turkije). Het twintigste zitje aan de onderhandelingstafel is voor de Europese Unie. Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank zullen aan de top deelnemen.

BomIn totaal zullen aan de top zo’n 3.000 mensen deelnemen. Volgens het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bedraagt het totale kostenplaatje van de top zo’n 20 miljoen euro.

De aanloop naar de top wordt echter overschaduwd door de bom die de Griekse premier George Papandreou onder het recente Europese schuldenakkoord heeft gelegd door aan te kondigen dat hij een referendum over het akkoord wil organiseren.

Na de top in Cannes zal de G20 een jaar lang voorgezeten worden door Mexico. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content