De koelpompen in reactor 5 van de Japanse kerncentrale zouden weer werken, na eerdere berichten vandaag dat ze waren uitgevallen. Een gespecialiseerde technische ploeg zou de nodige reparaties uitgevoerd hebben. "Er was een probleem met een motor in de pomp. We hebben de defecte pomp vervangen door een nieuwe pomp", klonk het.

Taifoen

Intussen baart een sterke taifoen de ingenieurs van de zwaar beschadigde centrale wel nog zorgen. Ze vrezen dat de centrale mogelijk nog niet bestand is tegen de voorspelde hevige regenval en sterke wind. (Belga)

De koelpompen in reactor 5 van de Japanse kerncentrale zouden weer werken, na eerdere berichten vandaag dat ze waren uitgevallen. Een gespecialiseerde technische ploeg zou de nodige reparaties uitgevoerd hebben. "Er was een probleem met een motor in de pomp. We hebben de defecte pomp vervangen door een nieuwe pomp", klonk het. Taifoen Intussen baart een sterke taifoen de ingenieurs van de zwaar beschadigde centrale wel nog zorgen. Ze vrezen dat de centrale mogelijk nog niet bestand is tegen de voorspelde hevige regenval en sterke wind. (Belga)