Het openbaar ministerie in Nederland verdenkt er Sietske H. uit het Friese Nij Beets van haar vier baby's door verstikking om het leven te hebben gebracht.

De vrouw wordt ervan verdacht dat ze drie meisjes en een jongen tussen 2002 en 2009 om het leven heeft bracht en ze daarna jarenlang in koffers op de zolder van haar ouderlijk huis heeft verstopt.

De babylijkjes werden begin augustus door de politie ontdekt. Iemand uit de naaste omgeving van H., die wist van haar zwangerschappen maar nooit de kinderen zag, tipte de politie. Daarop bekende ze.

Verstikking

Het politieonderzoek is intussen afgerond. Het openbaar ministerie maakte vorige week bekend dat H. de enige verdachte is in de zaak, zo meldt De Volkskrant.

Dinsdag bleek dat het openbaar ministerie de 26-jarige vrouw ervan verdenkt dat ze de pasgeboren kinderen onmiddellijk na de bevalling heeft gedood. Daarbij gebruikte de vrouw drie keer haar handen en één keer (bij het eerste meisje) een kussen.

Bij twee baby's werd ook een kledingstuk in de mond gestopt en bij één kindje werd een plastic tas of zak om het hoofdje gebonden. De lijkjes werden vervolgens in een vuilniszak gedaan en in koffers verstopt op de zolder van de ouderlijke woning van H. in Nij Beets.

Het openbaar ministerie in Nederland verdenkt er Sietske H. uit het Friese Nij Beets van haar vier baby's door verstikking om het leven te hebben gebracht.De vrouw wordt ervan verdacht dat ze drie meisjes en een jongen tussen 2002 en 2009 om het leven heeft bracht en ze daarna jarenlang in koffers op de zolder van haar ouderlijk huis heeft verstopt. De babylijkjes werden begin augustus door de politie ontdekt. Iemand uit de naaste omgeving van H., die wist van haar zwangerschappen maar nooit de kinderen zag, tipte de politie. Daarop bekende ze.VerstikkingHet politieonderzoek is intussen afgerond. Het openbaar ministerie maakte vorige week bekend dat H. de enige verdachte is in de zaak, zo meldt De Volkskrant.Dinsdag bleek dat het openbaar ministerie de 26-jarige vrouw ervan verdenkt dat ze de pasgeboren kinderen onmiddellijk na de bevalling heeft gedood. Daarbij gebruikte de vrouw drie keer haar handen en één keer (bij het eerste meisje) een kussen. Bij twee baby's werd ook een kledingstuk in de mond gestopt en bij één kindje werd een plastic tas of zak om het hoofdje gebonden. De lijkjes werden vervolgens in een vuilniszak gedaan en in koffers verstopt op de zolder van de ouderlijke woning van H. in Nij Beets.