Als de Fransen de keuze hadden tussen Nicolas Sarkozy en Dominique Strauss-Kahn als president zou 54 procent voor de van aanranding beschuldigde voormalige IMF-topman kiezen. Van alle tegenslagen die Nicolas Sarkozy tijdens zijn presidentstermijn heeft moeten verwerken, is dit wel de grootste. Voor de eerste keer sinds de arrestatie van gewezen IMF-baas Dominique Strauss-Kahn werden de Fransen gevraagd hoe ze zouden stemmen als DSK in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tegenover Sarkozy zou komen te staan.

'Iedereen behalve Sarkozy'

Hoewel de voorkeur voor DSK fel is afgeslankt sinds zijn recente arrestatie, zou toch nog 54 procent van de Fransen liever voor hem stemmen dan voor Sarkozy. Uit de poll blijkt dan ook een diepgeworteld 'iedereen behalve Sarkozy'-gevoel bij de Fransen 9 maanden voor de start van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

Ook blijkt uit de poll dat de voormalige leider van de Parti Socialiste, François Hollande, meer kans heeft om Sarkozy te verslaan dan de huidige voorzitter, Martine Aubry. De extreemrechtse Marine Le Pen van het Front National zou dan weer terrein verliezen.

Hoewel Sarkozy de meest onpopulaire zittende president sinds 1958 is, zou hij volgens insiders toch een 'goed gevoel' hebben bij de verkiezingen. Ook politieke commentatoren willen hem nog niet afschrijven. (TE)

Als de Fransen de keuze hadden tussen Nicolas Sarkozy en Dominique Strauss-Kahn als president zou 54 procent voor de van aanranding beschuldigde voormalige IMF-topman kiezen. Van alle tegenslagen die Nicolas Sarkozy tijdens zijn presidentstermijn heeft moeten verwerken, is dit wel de grootste. Voor de eerste keer sinds de arrestatie van gewezen IMF-baas Dominique Strauss-Kahn werden de Fransen gevraagd hoe ze zouden stemmen als DSK in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tegenover Sarkozy zou komen te staan.'Iedereen behalve Sarkozy' Hoewel de voorkeur voor DSK fel is afgeslankt sinds zijn recente arrestatie, zou toch nog 54 procent van de Fransen liever voor hem stemmen dan voor Sarkozy. Uit de poll blijkt dan ook een diepgeworteld 'iedereen behalve Sarkozy'-gevoel bij de Fransen 9 maanden voor de start van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Ook blijkt uit de poll dat de voormalige leider van de Parti Socialiste, François Hollande, meer kans heeft om Sarkozy te verslaan dan de huidige voorzitter, Martine Aubry. De extreemrechtse Marine Le Pen van het Front National zou dan weer terrein verliezen. Hoewel Sarkozy de meest onpopulaire zittende president sinds 1958 is, zou hij volgens insiders toch een 'goed gevoel' hebben bij de verkiezingen. Ook politieke commentatoren willen hem nog niet afschrijven. (TE)