"Niemand kan afdingen op mijn vroegere successen ten opzichte van het FN, voornamelijk bij de Europese verkiezingen in 1994, toen ik ze zoals beloofd terugbracht tot 10 procent van de stemmen. Dit is nog steeds haalbaar, op voorwaarde van de juiste methode", aldus de 72-jarige Tapie, die regelmatig uithaalde naar het FN.

De zakenman en vroegere voorzitter van voetbalclub Olympique Marseille - hij liep een veroordeling op wegens een omkoopschandaal rond de club - heeft een "plan Tapie 2016" uitgewerkt, dat focust op de strijd tegen de jongerenwerkloosheid.

Nog geen specifieke partij

Of hij naar een partij terugkeert, specifieert Tapie niet. Bij zijn vorige mandaten was hij vertegenwoordiger van de Parti Radical de Gauche (PRG). Die kleinere partij zit in het linkse blok rond de Parti Socialiste (PS). Tapie stapte eind de jaren 80 in de politiek als volskvertegenwoordiger voor Marseille. Toenmalig president François Mitterand (PS) lanceerde Tapie. Enkele jaren later schopte hij het tot minister bevoegd voor de steden in de regering van premier Pierre Bérégovoy.

Tapie kwam begin deze maand nog in het nieuws omtrent het sportbedrijf Adidas dat hij vroeger in handen had. Het hof van beroep van Parijs veroordeelde Tapie tot het terugbetalen van de 404 miljoen euro schadevergoeding die hij in 2008 bekomen had bij de controversiële arbitrageprocedure die zijn geschil met de bank Crédit Lyonnais regelde naar aanleiding van de verkoop van Adidas.

In die zaak is ook de huidige topvrouw van het IMF, Christine Lagarde in opspraak gekomen: eerder deze week raakte bekend dat ze zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Tapie zou ook banden hebben met Nicolas Sarkozy, de voormalige president en huidige voorman van de centrumrechtse Les Républicains. (Belga/NSK)

"Niemand kan afdingen op mijn vroegere successen ten opzichte van het FN, voornamelijk bij de Europese verkiezingen in 1994, toen ik ze zoals beloofd terugbracht tot 10 procent van de stemmen. Dit is nog steeds haalbaar, op voorwaarde van de juiste methode", aldus de 72-jarige Tapie, die regelmatig uithaalde naar het FN.De zakenman en vroegere voorzitter van voetbalclub Olympique Marseille - hij liep een veroordeling op wegens een omkoopschandaal rond de club - heeft een "plan Tapie 2016" uitgewerkt, dat focust op de strijd tegen de jongerenwerkloosheid.Nog geen specifieke partijOf hij naar een partij terugkeert, specifieert Tapie niet. Bij zijn vorige mandaten was hij vertegenwoordiger van de Parti Radical de Gauche (PRG). Die kleinere partij zit in het linkse blok rond de Parti Socialiste (PS). Tapie stapte eind de jaren 80 in de politiek als volskvertegenwoordiger voor Marseille. Toenmalig president François Mitterand (PS) lanceerde Tapie. Enkele jaren later schopte hij het tot minister bevoegd voor de steden in de regering van premier Pierre Bérégovoy.Tapie kwam begin deze maand nog in het nieuws omtrent het sportbedrijf Adidas dat hij vroeger in handen had. Het hof van beroep van Parijs veroordeelde Tapie tot het terugbetalen van de 404 miljoen euro schadevergoeding die hij in 2008 bekomen had bij de controversiële arbitrageprocedure die zijn geschil met de bank Crédit Lyonnais regelde naar aanleiding van de verkoop van Adidas.In die zaak is ook de huidige topvrouw van het IMF, Christine Lagarde in opspraak gekomen: eerder deze week raakte bekend dat ze zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Tapie zou ook banden hebben met Nicolas Sarkozy, de voormalige president en huidige voorman van de centrumrechtse Les Républicains. (Belga/NSK)