De Franse politie heeft een 27-jarige vrouw beboet voor het dragen van een islamitische gezichtsbedekkende sluier. Ze is de eerste vrouw die wordt bestraft op basis van het verbod op het dragen van een nikab of een boerka in het openbaar.

De wet trad maandag in voege. De vrouw werd 's avonds tegengehouden in een winkelcentrum in Parijs en kreeg een boete van 150 euro. Wat ze precies droeg, is niet bekend.

Maandagochtend waren in Parijs al twee vrouwen in nikab gearresteerd, maar dat gebeurde volgens de politie niet op basis van het nieuwe boerkaverbod, maar omdat ze deelnamen aan een niet-aangekondigde manifestatie. Ze werden later weer vrijgelaten.

Sinds maandag is het dragen van gezichtsbedekkende kledij, zoals nikabs en boerka's, op openbare plaatsen in Frankrijk verboden. Bij onze zuiderburen zouden naar schatting een 2.000-tal moslima's hun gezicht bedekken.

Een deel van de Franse moslimgemeenschap, sommige politici en de vakbond van politiecommissarissen hebben de wet onder vuur genomen. Volgens de vakbond is de wet "ontzettend moeilijk toe te passen" en zal hij "ontzettend weinig toegepast worden". (Belga/KVDA)

De Franse politie heeft een 27-jarige vrouw beboet voor het dragen van een islamitische gezichtsbedekkende sluier. Ze is de eerste vrouw die wordt bestraft op basis van het verbod op het dragen van een nikab of een boerka in het openbaar. De wet trad maandag in voege. De vrouw werd 's avonds tegengehouden in een winkelcentrum in Parijs en kreeg een boete van 150 euro. Wat ze precies droeg, is niet bekend. Maandagochtend waren in Parijs al twee vrouwen in nikab gearresteerd, maar dat gebeurde volgens de politie niet op basis van het nieuwe boerkaverbod, maar omdat ze deelnamen aan een niet-aangekondigde manifestatie. Ze werden later weer vrijgelaten. Sinds maandag is het dragen van gezichtsbedekkende kledij, zoals nikabs en boerka's, op openbare plaatsen in Frankrijk verboden. Bij onze zuiderburen zouden naar schatting een 2.000-tal moslima's hun gezicht bedekken. Een deel van de Franse moslimgemeenschap, sommige politici en de vakbond van politiecommissarissen hebben de wet onder vuur genomen. Volgens de vakbond is de wet "ontzettend moeilijk toe te passen" en zal hij "ontzettend weinig toegepast worden". (Belga/KVDA)