De Franse vakbonden organiseren donderdag een zevende nationale stakingsactie op zowat twee maanden tijd tegen de pensioenhervorming. De actie heeft minder succes dan de vorige nu de hervorming definitief is goedgekeurd in het parlement.

Secretaris-generaal Bernard Thibault van de vakbond CGT gaf toe dat de deelname donderdag lager lag dan bij vorige actiedagen. Dat viel ook op te maken uit de officiële cijfers over het aantal manifestanten.

Zoals bij de vorige stakingsdagen waren er ook donderdag weer betogingen gepland. Op 12 en 19 oktober hadden die na een halve dag al zowat een half miljoen manifestanten gelokt, maar volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken was dat aantal donderdagmiddag teruggevallen tot 198.000.

Thibault sprak van een zekere 'stakingsmoeheid'. Het spoor- en luchtverkeer had minder te lijden dan bij vorige stakingsdagen. Intussen zijn de helft van de olieraffinaderijen niet meer in staking.

De Franse vakbonden organiseren donderdag een zevende nationale stakingsactie op zowat twee maanden tijd tegen de pensioenhervorming. De actie heeft minder succes dan de vorige nu de hervorming definitief is goedgekeurd in het parlement.Secretaris-generaal Bernard Thibault van de vakbond CGT gaf toe dat de deelname donderdag lager lag dan bij vorige actiedagen. Dat viel ook op te maken uit de officiële cijfers over het aantal manifestanten.Zoals bij de vorige stakingsdagen waren er ook donderdag weer betogingen gepland. Op 12 en 19 oktober hadden die na een halve dag al zowat een half miljoen manifestanten gelokt, maar volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken was dat aantal donderdagmiddag teruggevallen tot 198.000.Thibault sprak van een zekere 'stakingsmoeheid'. Het spoor- en luchtverkeer had minder te lijden dan bij vorige stakingsdagen. Intussen zijn de helft van de olieraffinaderijen niet meer in staking.