Franse scholieren hebben het kind herkend dat in een recente IS-video een 'spion' leek te executeren. Ze zouden de jongen gekend hebben toen ze nog naar een basisschool in Toulouse gingen. De jongen zou 12 jaar oud zijn.

Maar volgens inspecteur Jacques Caillaut van de académie de Haute-Garonne in Toulouse is voorzichtigheid geboden. Zo is niet bevestigd dat het kind de stiefzoon is van Sabri Essid, halfbroer van Mohamed Merah - zoals gedacht wordt. Die laatste pleegde in maart 2012 aanslagen in Frankrijk, waarbij zeven doden vielen.

De scholieren hebben psychologische begeleiding gekregen. 'Ze zijn gechoqueerd', zegt Caillaut.

(Belga/MI)

Franse scholieren hebben het kind herkend dat in een recente IS-video een 'spion' leek te executeren. Ze zouden de jongen gekend hebben toen ze nog naar een basisschool in Toulouse gingen. De jongen zou 12 jaar oud zijn. Maar volgens inspecteur Jacques Caillaut van de académie de Haute-Garonne in Toulouse is voorzichtigheid geboden. Zo is niet bevestigd dat het kind de stiefzoon is van Sabri Essid, halfbroer van Mohamed Merah - zoals gedacht wordt. Die laatste pleegde in maart 2012 aanslagen in Frankrijk, waarbij zeven doden vielen. De scholieren hebben psychologische begeleiding gekregen. 'Ze zijn gechoqueerd', zegt Caillaut. (Belga/MI)