'We hebben reden om te vrezen voor zeer zwaar geweld', zegt het bureau van Macron, nu er steeds meer oproepen komen om weer actie te voeren in heel Frankrijk. Macron deed woensdag aan verschillende politieke en vakbondsverantwoordelijken een 'oproep tot kalmte'. De zenuwachtigheid bij de Franse autoriteiten is voelbaar met een nieuwe dag van geweld in de Franse hoofdstad in het verschiet.

Parijs verkeert nog in shock na de rellen van vorige zaterdag. Beelden daarvan, die de wereld rondgingen, gaven economie en toerisme een stevige klap. Bij de manifestaties tegen het sociale en fiscale beleid van de regering zijn al vier personen om het leven gekomen. Honderden anderen raakten gewond. Ook studenten en landbouwers hebben zich inmiddels aangesloten bij het protest.

'We hebben reden om te vrezen voor zeer zwaar geweld', zegt het bureau van Macron, nu er steeds meer oproepen komen om weer actie te voeren in heel Frankrijk. Macron deed woensdag aan verschillende politieke en vakbondsverantwoordelijken een 'oproep tot kalmte'. De zenuwachtigheid bij de Franse autoriteiten is voelbaar met een nieuwe dag van geweld in de Franse hoofdstad in het verschiet. Parijs verkeert nog in shock na de rellen van vorige zaterdag. Beelden daarvan, die de wereld rondgingen, gaven economie en toerisme een stevige klap. Bij de manifestaties tegen het sociale en fiscale beleid van de regering zijn al vier personen om het leven gekomen. Honderden anderen raakten gewond. Ook studenten en landbouwers hebben zich inmiddels aangesloten bij het protest.