Er komt een herschikking van de Franse regering na de regionale verkiezingen. Minister van Werk Xavier Darcos, die bij de verkiezingen een zeer slecht resultaat haalde, wordt de laan uitgestuurd.

Darcos moest de onderhandelingen over de hervorming van het pensioenstelsel gaan leiden, maar zou door de verkiezingsnederlaag niet langer over de geloofwaardigheid beschikken om dat moeilijke dossier tot een goed einde te brengen.

Zijn portefeuille wordt overgenomen door minister van Begroting Eric Woerth. Het gat dat Woerth laat, wordt opgevuld door François Baroin.

Vertrouweling

Baroin is een vertrouweling van toenmalig president Jacques Chirac. Volgens de Franse pers is de regeringsherschikking vooral bedoeld om vertegenwoordigers van rechts in de regering te loodsen die niet tot het kamp-Sarkozy behoren en een einde te maken aan de opening naar links.

Premier François Fillon pleegde maandag na de nederlaag van de centrumrechtse partij UMP van Nicolas Sarkozy bij de verkiezingen overleg met de president.

Er komt een herschikking van de Franse regering na de regionale verkiezingen. Minister van Werk Xavier Darcos, die bij de verkiezingen een zeer slecht resultaat haalde, wordt de laan uitgestuurd.Darcos moest de onderhandelingen over de hervorming van het pensioenstelsel gaan leiden, maar zou door de verkiezingsnederlaag niet langer over de geloofwaardigheid beschikken om dat moeilijke dossier tot een goed einde te brengen.Zijn portefeuille wordt overgenomen door minister van Begroting Eric Woerth. Het gat dat Woerth laat, wordt opgevuld door François Baroin.VertrouwelingBaroin is een vertrouweling van toenmalig president Jacques Chirac. Volgens de Franse pers is de regeringsherschikking vooral bedoeld om vertegenwoordigers van rechts in de regering te loodsen die niet tot het kamp-Sarkozy behoren en een einde te maken aan de opening naar links.Premier François Fillon pleegde maandag na de nederlaag van de centrumrechtse partij UMP van Nicolas Sarkozy bij de verkiezingen overleg met de president.