De Franse president Macron opende de feestelijkheden zondagmorgen in een 'commandowagen' aan de zijde van zijn stafchef. De parade staat in het teken van Europese militaire samenwerking. Uitgenodigd zijn ook de Belgische premier en toekomstig voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, de Duitse kanselier Angela Merkel, en de Nederlandse premier Mark Rutte. Nog van de partij zijn onder andere NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en uitttredend voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.

In het militaire défilé op de grond is ook de vlag van het 12de linie-regiment te zien, een vlag die de eenheid in 1832 kreeg van koning Leopold I. Diezelfde vlag werd in 1919 al eens in Parijs gedragen tijdens de overwinningsparade na de Eerste Wereldoorlog. Het 12de linie-regiment is enkele jaren geleden opgegaan in het bataljon 12de Linie Prins Leopold - 13de Linie. Een Belgische F-16 neemt deel aan het luchtdéfilé.

In totaal aanschouwt Macron in het hartje van de Franse hoofdstad zowat 4.300 soldaten, 196 voertuigen, 237 paarden, 69 vliegtuigen en 39 helikopters. Toen Macron in de 'commandowagen' passeerde was er ook boegeroep te horen en werd hij uitgefloten. Volgens televisiestation France 2 stonden 20 tot 50 betogers tussen de massa die daarvoor verantwoordelijk waren. Ze lieten gele balonnen op, een symbool van het protest van de 'gele hesjes'.

De Franse president Macron opende de feestelijkheden zondagmorgen in een 'commandowagen' aan de zijde van zijn stafchef. De parade staat in het teken van Europese militaire samenwerking. Uitgenodigd zijn ook de Belgische premier en toekomstig voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, de Duitse kanselier Angela Merkel, en de Nederlandse premier Mark Rutte. Nog van de partij zijn onder andere NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en uitttredend voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. In het militaire défilé op de grond is ook de vlag van het 12de linie-regiment te zien, een vlag die de eenheid in 1832 kreeg van koning Leopold I. Diezelfde vlag werd in 1919 al eens in Parijs gedragen tijdens de overwinningsparade na de Eerste Wereldoorlog. Het 12de linie-regiment is enkele jaren geleden opgegaan in het bataljon 12de Linie Prins Leopold - 13de Linie. Een Belgische F-16 neemt deel aan het luchtdéfilé. In totaal aanschouwt Macron in het hartje van de Franse hoofdstad zowat 4.300 soldaten, 196 voertuigen, 237 paarden, 69 vliegtuigen en 39 helikopters. Toen Macron in de 'commandowagen' passeerde was er ook boegeroep te horen en werd hij uitgefloten. Volgens televisiestation France 2 stonden 20 tot 50 betogers tussen de massa die daarvoor verantwoordelijk waren. Ze lieten gele balonnen op, een symbool van het protest van de 'gele hesjes'.