Franse politie pakt gewapende man op aan Eiffeltoren

De Eiffeltoren was uitzonderlijk verlicht in de kleuren van voetbalclub PSG om sterspeler Neymar te verwelkomen. © AFP

In Parijs heeft de politie zaterdagavond een gewapende man opgepakt die aan de Eiffeltoren probeerde de veiligheidscontroles te omzeilen. Er vielen geen gewonden. Het parket van Parijs is een onderzoek gestart, meldt een gerechtelijke bron.

De feiten vonden zaterdag rond 23.30 uur plaats. Een man probeerde de controle aan het monument te omzeilen, duwde een veiligheidsagent opzij, trok een mes en riep “Allah Akbar” (“Allah is groot”). Militairen die er patrouilleerden slaagden erin hem snel te overmeesteren. De dader verzette zich volgens de gerechtelijke bron niet en de politie arresteerde hem.

Volgens de politie was de man alleen. Er is nog geen duidelijkheid over zijn motief. De dader is een Fransman, geboren in 1998 in Mauritanië. Hij blijkt een psychiatrisch verleden te hebben en mocht eind juli een psychiatrisch centrum verlaten, zegt dezelfde gerechtelijke bron.

De Eiffeltoren was zaterdagavond gehuld in de kleuren van voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) om de komst van Neymar te vieren. Bezoekers mogen dagelijks tot middernacht het monument betreden en om 00.45 uur gaan de deuren toe. Door het incident werd de site op bevel van de politie om 00.30 uur geëvacueerd. De Eiffeltoren was zondagochtend op het normale uur open voor bezoekers.

Partner Content