Dat melden verscheidene Franse media.

Het gaat om feiten die dateren van juni 2016. De vrouw, gehuwd met een Fransman sinds 2010, weigerde tijdens een officiële ceremonie voor haar naturalisatie tot Frans staatsburger de hand te schudden van de secretaris-generaal van het departement Isère. Als reden daarvoor gaf ze 'religieuze overwegingen' op.

De overheidsdiensten zagen daarin een bewijs dat ze 'niet als voldoende ingeburgerd beschouwd kan worden' en haar naturalisatie werd geannuleerd.

De vrouw trok daarop naar de Raad van State, de hoogste administratieve jurisdictie in Frankrijk, en die heeft de overheid nu dus gelijk gegeven.

In haar vonnis van 11 april oordeelt de RvS 'dat het gedrag van de vrouw, op een symbolische plaats en moment, op een gebrek aan assimilatie wijst en dat de regering de Franse grondwet correct heeft toegepast.'

Dat melden verscheidene Franse media.Het gaat om feiten die dateren van juni 2016. De vrouw, gehuwd met een Fransman sinds 2010, weigerde tijdens een officiële ceremonie voor haar naturalisatie tot Frans staatsburger de hand te schudden van de secretaris-generaal van het departement Isère. Als reden daarvoor gaf ze 'religieuze overwegingen' op.De overheidsdiensten zagen daarin een bewijs dat ze 'niet als voldoende ingeburgerd beschouwd kan worden' en haar naturalisatie werd geannuleerd. De vrouw trok daarop naar de Raad van State, de hoogste administratieve jurisdictie in Frankrijk, en die heeft de overheid nu dus gelijk gegeven. In haar vonnis van 11 april oordeelt de RvS 'dat het gedrag van de vrouw, op een symbolische plaats en moment, op een gebrek aan assimilatie wijst en dat de regering de Franse grondwet correct heeft toegepast.'