Dat hebben zijn advocaten bekendgemaakt.

'Geen verrassing, hij is in verdenking gesteld', zei een van zijn advocaten, Christophe Ingrain, aan de pers na een verhoor van bijna zes uur door onderzoeksrechters van het Hof van Justitie van de Republiek (CJR) in Parijs. Dit speciale hof behandelt gevallen van verondersteld wangedrag door zittende ministers.

'We gaan deze inverdenkingstelling uiteraad aanvechten', aldus Ingrain.

De 60-jarige Dupond-Moretti wordt ervan verdacht zijn positie als minister te hebben misbruikt om rekeningen te vereffenen met magistraten met wie hij overhoop lag toen hij advocaat was. Hij ontkent.

Ontslag?

President Emmanuel Macron benoemde de prominente strafpleiter een jaar geleden tot minister van Justitie. De verwachting is dat de president onder druk komt te staan om Dupond-Moretti te ontslaan.

In 2017 ontsloeg Macron zijn minister van Territoriale Cohesie, Richard Ferrand, nadat tegen hem een onderzoek was ingesteld omdat hij zijn vrouw zou hebben bevoordeeld in een deal met een ziekenfonds.

Het CJR (Cour de Justice de la République) opende in januari een onderzoek tegen Dupond-Moretti wegens belangenvermenging, na klachten van drie verenigingen van magistraten en van de vereniging Anticor, die tegen corruptie strijdt.

Dat hebben zijn advocaten bekendgemaakt.'Geen verrassing, hij is in verdenking gesteld', zei een van zijn advocaten, Christophe Ingrain, aan de pers na een verhoor van bijna zes uur door onderzoeksrechters van het Hof van Justitie van de Republiek (CJR) in Parijs. Dit speciale hof behandelt gevallen van verondersteld wangedrag door zittende ministers. 'We gaan deze inverdenkingstelling uiteraad aanvechten', aldus Ingrain. De 60-jarige Dupond-Moretti wordt ervan verdacht zijn positie als minister te hebben misbruikt om rekeningen te vereffenen met magistraten met wie hij overhoop lag toen hij advocaat was. Hij ontkent. President Emmanuel Macron benoemde de prominente strafpleiter een jaar geleden tot minister van Justitie. De verwachting is dat de president onder druk komt te staan om Dupond-Moretti te ontslaan. In 2017 ontsloeg Macron zijn minister van Territoriale Cohesie, Richard Ferrand, nadat tegen hem een onderzoek was ingesteld omdat hij zijn vrouw zou hebben bevoordeeld in een deal met een ziekenfonds. Het CJR (Cour de Justice de la République) opende in januari een onderzoek tegen Dupond-Moretti wegens belangenvermenging, na klachten van drie verenigingen van magistraten en van de vereniging Anticor, die tegen corruptie strijdt.