'Ik heb beslist om naar onze heilige vader te gaan om hem mijn ontslag aan te bieden. Hij zal me binnen enkele dagen ontvangen', zei de aartsbisschop van Lyon aan de pers. Hij zei dat hij 'akte nam van de beslissing van de rechtbank'.

'Ongeacht mijn persoonlijke lot, wil ik nogmaals al mijn medeleven aan de slachtoffers betuigen', voegde hij eraan toe. De correctionele rechtbank van Lyon veroordeelde Barbarin tot zes maanden met uitstel, voor het niet-aanklagen van misbruik' van een minderjarige tussen 2014 en 2015.

Samen met vijf anderen - die niet veroordeeld werden - werd hij ervan beschuldigd het gerecht bewust niet op de hoogte te hebben gebracht van het misbruik dat gepleegd werd door Bernard Preynat.

Die priester zou tussen 1986 en 1991 in totaal een zeventigtal scoutskinderen hebben aangerand. Barbarin wist dit sinds 2014, maar zette Preynat pas in september 2015 uit zijn ambt, nadat slachtoffers naar het gerecht waren gestapt.

'Ik heb beslist om naar onze heilige vader te gaan om hem mijn ontslag aan te bieden. Hij zal me binnen enkele dagen ontvangen', zei de aartsbisschop van Lyon aan de pers. Hij zei dat hij 'akte nam van de beslissing van de rechtbank'. 'Ongeacht mijn persoonlijke lot, wil ik nogmaals al mijn medeleven aan de slachtoffers betuigen', voegde hij eraan toe. De correctionele rechtbank van Lyon veroordeelde Barbarin tot zes maanden met uitstel, voor het niet-aanklagen van misbruik' van een minderjarige tussen 2014 en 2015. Samen met vijf anderen - die niet veroordeeld werden - werd hij ervan beschuldigd het gerecht bewust niet op de hoogte te hebben gebracht van het misbruik dat gepleegd werd door Bernard Preynat. Die priester zou tussen 1986 en 1991 in totaal een zeventigtal scoutskinderen hebben aangerand. Barbarin wist dit sinds 2014, maar zette Preynat pas in september 2015 uit zijn ambt, nadat slachtoffers naar het gerecht waren gestapt.