Het gaat om de zuidelijke kant van het kampement dat is opgezet door migranten die het Kanaal willen oversteken. Wanneer met de afbraak begonnen zal worden, is nog niet bekend.

Een van de bevoegde rechters heeft vandaag het kamp bezocht om uit te maken of een ontruiming al dan niet 'een schending van fundamentele mensenrechten' zou zijn. Dat brachten de ngo's aan, die de ontruiming via de rechter wilden tegenhouden.

Om te anticiperen op een mogelijke ontruiming van het kamp in Calais heeft de Belgische regering gisteren opnieuw grenscontroles ingevoerd in de buurt van De Panne. De Franse overheid noemde dat vandaag een vreemde beslissing.

Verschillende kustburgemeesters en de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, drukten al hun vrees uit voor 'een nieuw kamp zoals Calais' aan de Vlaamse kust.

(Belga/JH)

Het gaat om de zuidelijke kant van het kampement dat is opgezet door migranten die het Kanaal willen oversteken. Wanneer met de afbraak begonnen zal worden, is nog niet bekend.Een van de bevoegde rechters heeft vandaag het kamp bezocht om uit te maken of een ontruiming al dan niet 'een schending van fundamentele mensenrechten' zou zijn. Dat brachten de ngo's aan, die de ontruiming via de rechter wilden tegenhouden. Om te anticiperen op een mogelijke ontruiming van het kamp in Calais heeft de Belgische regering gisteren opnieuw grenscontroles ingevoerd in de buurt van De Panne. De Franse overheid noemde dat vandaag een vreemde beslissing.Verschillende kustburgemeesters en de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, drukten al hun vrees uit voor 'een nieuw kamp zoals Calais' aan de Vlaamse kust.(Belga/JH)