"Vrijdagavond stalen jullie het leven van een geweldig persoon, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon", begint Leiris zijn eerbetoon. Hij beklemtoont dat haat niet de oplossing is voor terrorisme. "Jullie zullen mijn haat nooit krijgen", zegt hij.

"Haat beantwoorden met woede is een teken van dezelfde onwetendheid die jullie heeft gemaakt tot wat jullie nu zijn. Je wil dat ik bang ben, dat ik mijn medemens met achterdocht bekijk en dat ik mijn vrijheid opgeef voor mijn veiligheid. Jullie hebben verloren. De speler speelt nog steeds."

Zijn vrouw Helene kwam om het leven toen schutters het vuur openden op het concertgebouw Bataclan in Parijs, waar in totaal 89 doden vielen. "Ik weet niet wie jullie zijn, ik wil het ook niet weten want jullie zijn dode zielen", vertelt hij. Als deze god, waarvoor jullie zo blindelings doden, ons naar zijn beeltenis geschapen heeft, is elke kogel in het lichaam van mijn vrouw een wonde in zijn hart."

Veel mensen waren diep onder de indruk van zijn pakkende woorden op Facebook en het duurde dan ook niet lang voor het massaal werd gedeeld via sociale media. In totaal werd zijn getuigenis al meer dan 200.000 keer gedeeld en mocht hij ondertussen zijn verhaal doen voor de camera's van BBC News.

'Even mooi als vrijdagavond'

"Ik heb haar deze ochtend eindelijk gezien, na dagen en nachten van wachten. Ze was even mooi als toen ze vrijdagavond vertrok, even mooi als toen ik halsoverkop verliefd werd op haar meer dan 12 jaar geleden", vertelt hij voor de camera's.

Hoewel Leiris het heel moeilijk heeft met het verlies van zijn vrouw, houdt hij zich sterk voor zijn zoon, die nog maar 17 maanden oud is. "Ik en mijn zoon zullen sterker zijn dan ieder leger op aarde. Ik wil geen tijd meer verspillen aan jullie, aangezien hij net wakker geworden na zijn middagdutje. Hij zal zijn snack eten zoals iedere dag, hij zal spelen zoals iedere dag. Het leven van deze kleine jongen zal gelukkig en vrij zijn." (BBC News/MVM)

"Vrijdagavond stalen jullie het leven van een geweldig persoon, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon", begint Leiris zijn eerbetoon. Hij beklemtoont dat haat niet de oplossing is voor terrorisme. "Jullie zullen mijn haat nooit krijgen", zegt hij. "Haat beantwoorden met woede is een teken van dezelfde onwetendheid die jullie heeft gemaakt tot wat jullie nu zijn. Je wil dat ik bang ben, dat ik mijn medemens met achterdocht bekijk en dat ik mijn vrijheid opgeef voor mijn veiligheid. Jullie hebben verloren. De speler speelt nog steeds."Zijn vrouw Helene kwam om het leven toen schutters het vuur openden op het concertgebouw Bataclan in Parijs, waar in totaal 89 doden vielen. "Ik weet niet wie jullie zijn, ik wil het ook niet weten want jullie zijn dode zielen", vertelt hij. Als deze god, waarvoor jullie zo blindelings doden, ons naar zijn beeltenis geschapen heeft, is elke kogel in het lichaam van mijn vrouw een wonde in zijn hart."Veel mensen waren diep onder de indruk van zijn pakkende woorden op Facebook en het duurde dan ook niet lang voor het massaal werd gedeeld via sociale media. In totaal werd zijn getuigenis al meer dan 200.000 keer gedeeld en mocht hij ondertussen zijn verhaal doen voor de camera's van BBC News. "Ik heb haar deze ochtend eindelijk gezien, na dagen en nachten van wachten. Ze was even mooi als toen ze vrijdagavond vertrok, even mooi als toen ik halsoverkop verliefd werd op haar meer dan 12 jaar geleden", vertelt hij voor de camera's. Hoewel Leiris het heel moeilijk heeft met het verlies van zijn vrouw, houdt hij zich sterk voor zijn zoon, die nog maar 17 maanden oud is. "Ik en mijn zoon zullen sterker zijn dan ieder leger op aarde. Ik wil geen tijd meer verspillen aan jullie, aangezien hij net wakker geworden na zijn middagdutje. Hij zal zijn snack eten zoals iedere dag, hij zal spelen zoals iedere dag. Het leven van deze kleine jongen zal gelukkig en vrij zijn." (BBC News/MVM)