'Het Wit-Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gevraagd dat de ambassadeur voor 18 oktober vertrekt', zei de ambassadewoordvoerdster. De diplomaat 'heeft het personeel tot ziens gezegd.'

Ambassadeur Nicolas de Lacoste heeft Wit-Rusland vandaag verlaten, klonk het voorts. Waarom de Wit-Russische autoriteiten het vertrek hebben gevraagd, zei de woordvoerster niet.

Volgens Wit-Russische media heeft de diplomaat president Aleksandr Loekasjenko nooit zijn geloofsbrieven voorgelegd. Frankrijk heeft de uitslag van de presidentsverkiezingen van augustus niet erkend. Die leverden Loekasjenko een zesde mandaat op.

'Het Wit-Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gevraagd dat de ambassadeur voor 18 oktober vertrekt', zei de ambassadewoordvoerdster. De diplomaat 'heeft het personeel tot ziens gezegd.' Ambassadeur Nicolas de Lacoste heeft Wit-Rusland vandaag verlaten, klonk het voorts. Waarom de Wit-Russische autoriteiten het vertrek hebben gevraagd, zei de woordvoerster niet. Volgens Wit-Russische media heeft de diplomaat president Aleksandr Loekasjenko nooit zijn geloofsbrieven voorgelegd. Frankrijk heeft de uitslag van de presidentsverkiezingen van augustus niet erkend. Die leverden Loekasjenko een zesde mandaat op.