De 71-jarige Collomb hield echter voet bij stuk, schreef Le Figaro eerder op de dag. De man krijgt al enkele weken veel kritiek voor zijn plannen om op te komen bij de lokale verkiezingen van 2020 in Lyon. De minister van Binnenlandse Zaken is de feitelijke nummer twee van de Franse regering.

Collomb was bovendien ook een vertrouweling van Macron. Zijn vertrek is dus slecht nieuws voor de Franse president. Vorige maand stapte ook al de minister van Milieu, Nicolas Hulot, onverwachts op.

De taken van Collomb worden tijdelijk waargenomen door de eerste minister, in afwachting van de benoeming van een opvolger, aldus het Elysée.

De 71-jarige Collomb hield echter voet bij stuk, schreef Le Figaro eerder op de dag. De man krijgt al enkele weken veel kritiek voor zijn plannen om op te komen bij de lokale verkiezingen van 2020 in Lyon. De minister van Binnenlandse Zaken is de feitelijke nummer twee van de Franse regering. Collomb was bovendien ook een vertrouweling van Macron. Zijn vertrek is dus slecht nieuws voor de Franse president. Vorige maand stapte ook al de minister van Milieu, Nicolas Hulot, onverwachts op. De taken van Collomb worden tijdelijk waargenomen door de eerste minister, in afwachting van de benoeming van een opvolger, aldus het Elysée.