Het Frans parlement heeft woensdag definitief de omstreden pensioenhervorming goedgekeurd.

Eerder hadden de Kamer en de Senaat het licht op groen gezet voor de hervorming, die de minimale pensioenleeftijd optrekt van 60 naar 62 jaar. Een volledig pensioen ontvangen kan maar vanaf 67 in plaats van 65 jaar.

Maar omdat Kamer en Senaat een licht verschillende wettekst hadden goedgekeurd, moesten beide assemblées er zich nog eens over uitspreken.

De Senaat deed dat dinsdag en de Kamer woensdag. In die laatste assemblée waren er woensdag 336 stemmen voor en 233 tegen. In de Senaat waren er dinsdag 177 ja-stemmen en 151 neen-stemmen.

De weg ligt nu open voor president Nicolas Sarkozy om de wet af te kondigen. Volgens het Franse persagentschap AFP is dat gepland voor half november. Daarna kan de wet van kracht worden.

De hervorming leidt al maanden tot groot protest in Frankrijk. Maar het protest lijkt aan kracht in te boeten. Donderdag hebben de vakbonden een nieuwe actiedag gepland.

Het Frans parlement heeft woensdag definitief de omstreden pensioenhervorming goedgekeurd.Eerder hadden de Kamer en de Senaat het licht op groen gezet voor de hervorming, die de minimale pensioenleeftijd optrekt van 60 naar 62 jaar. Een volledig pensioen ontvangen kan maar vanaf 67 in plaats van 65 jaar.Maar omdat Kamer en Senaat een licht verschillende wettekst hadden goedgekeurd, moesten beide assemblées er zich nog eens over uitspreken. De Senaat deed dat dinsdag en de Kamer woensdag. In die laatste assemblée waren er woensdag 336 stemmen voor en 233 tegen. In de Senaat waren er dinsdag 177 ja-stemmen en 151 neen-stemmen. De weg ligt nu open voor president Nicolas Sarkozy om de wet af te kondigen. Volgens het Franse persagentschap AFP is dat gepland voor half november. Daarna kan de wet van kracht worden.De hervorming leidt al maanden tot groot protest in Frankrijk. Maar het protest lijkt aan kracht in te boeten. Donderdag hebben de vakbonden een nieuwe actiedag gepland.