'Er was geen tussenkomst van de politie', benadrukt de prefect, terwijl hij specificeert dat de gendarmes, die de toegangswegen controleren naar de plaats waar donderdagochtend nog ongeveer 2.500 mensen samen waren, doorgaan met controles en het opstellen van pv's. De prefectuur zei dat de muziekinstallatie was stilgelegd, maar sloot niet uit dat die hervat wordt.

'Op 2 januari om 10.15 uur staat de site onder controle van de politie. Meer dan 800 verbalisaties gemaakt', tweette de prefectuur. De pv's werden met name opgesteld voor 'het niet-respecteren van de avondklok, het niet-dragen van het masker en illegale deelname aan een bijeenkomst'.

Donderdagavond had de Franse politie tevergeefs geprobeerd 'deze installatie te voorkomen en werden ze geconfronteerd met de gewelddadige vijandigheid van vele feestvierders', zo had de prefectuur van Ille-et-Vilaine vrijdag verklaard. Tijdens deze botsingen 'werd een voertuig van de gendarmerie in brand gestoken, drie andere beschadigd en er werd met flessen en stenen gegooid, met lichte verwondingen tot gevolg', aldus dezelfde bron.

'Er was geen tussenkomst van de politie', benadrukt de prefect, terwijl hij specificeert dat de gendarmes, die de toegangswegen controleren naar de plaats waar donderdagochtend nog ongeveer 2.500 mensen samen waren, doorgaan met controles en het opstellen van pv's. De prefectuur zei dat de muziekinstallatie was stilgelegd, maar sloot niet uit dat die hervat wordt. 'Op 2 januari om 10.15 uur staat de site onder controle van de politie. Meer dan 800 verbalisaties gemaakt', tweette de prefectuur. De pv's werden met name opgesteld voor 'het niet-respecteren van de avondklok, het niet-dragen van het masker en illegale deelname aan een bijeenkomst'.Donderdagavond had de Franse politie tevergeefs geprobeerd 'deze installatie te voorkomen en werden ze geconfronteerd met de gewelddadige vijandigheid van vele feestvierders', zo had de prefectuur van Ille-et-Vilaine vrijdag verklaard. Tijdens deze botsingen 'werd een voertuig van de gendarmerie in brand gestoken, drie andere beschadigd en er werd met flessen en stenen gegooid, met lichte verwondingen tot gevolg', aldus dezelfde bron.