Frankrijk heeft Iran na het nucleair akkoord aangespoord om positief bij te dragen aan de crises in het Midden-Oosten. Dat zei president François Hollande volgens het Elyséé-paleis in een telefoongesprek met zijn Iraanse collega Hassan Rohani. Iran had vooraf duidelijk gemaakt dat het na de overeenkomst met het Westen geen koerswissel in zijn politiek in de regio plande.

Tijdens het telefoongesprek waren beide presidenten het eens geworden de samenwerking tussen hun beide landen te versterken, luidde het voorts in Parijs. Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius reist daartoe volgende woensdag 29 juli naar Teheran. (Belga/WB)

Frankrijk heeft Iran na het nucleair akkoord aangespoord om positief bij te dragen aan de crises in het Midden-Oosten. Dat zei president François Hollande volgens het Elyséé-paleis in een telefoongesprek met zijn Iraanse collega Hassan Rohani. Iran had vooraf duidelijk gemaakt dat het na de overeenkomst met het Westen geen koerswissel in zijn politiek in de regio plande.Tijdens het telefoongesprek waren beide presidenten het eens geworden de samenwerking tussen hun beide landen te versterken, luidde het voorts in Parijs. Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius reist daartoe volgende woensdag 29 juli naar Teheran. (Belga/WB)