Frankrijk heeft zaterdag de controles uitgebreid van passagiers die met het vliegtuig uit Mali komen. Het Afrikaanse land wordt ook getroffen door ebola. Er vielen al minstens drie doden door de besmettelijke ziekte.

Mali kondigde aan dat een verpleger, die besmet raakte met ebola, dinsdagavond bezweek aan de ziekte. De verpleger liep het virus vermoedelijk op door contact met een patiënt uit Guinee. In oktober overleed ook een meisje dat de grens met Guinee was overgestoken. Daardoor overleden in Mali al minstens drie mensen aan het ebolavirus.

Na het derde overlijden besliste Parijs om extra controles uit te voeren bij passagiers die met het vliegtuig vanuit de Malinese hoofdstad Bamako arriveren. De verscherpte controles vinden plaats op de luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle en Orly. De hulpdiensten meten onder meer de temperatuur van alle passagiers. (Belga/WB)

Frankrijk heeft zaterdag de controles uitgebreid van passagiers die met het vliegtuig uit Mali komen. Het Afrikaanse land wordt ook getroffen door ebola. Er vielen al minstens drie doden door de besmettelijke ziekte. Mali kondigde aan dat een verpleger, die besmet raakte met ebola, dinsdagavond bezweek aan de ziekte. De verpleger liep het virus vermoedelijk op door contact met een patiënt uit Guinee. In oktober overleed ook een meisje dat de grens met Guinee was overgestoken. Daardoor overleden in Mali al minstens drie mensen aan het ebolavirus. Na het derde overlijden besliste Parijs om extra controles uit te voeren bij passagiers die met het vliegtuig vanuit de Malinese hoofdstad Bamako arriveren. De verscherpte controles vinden plaats op de luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle en Orly. De hulpdiensten meten onder meer de temperatuur van alle passagiers. (Belga/WB)