Een reportage op France 2 toont de ereconsul, Françoise Olcay, in haar winkel in Bodrum. In die winkel etaleert ze de Franse vlag en een bord met haar titel van ereconsul naast onder meer reddingsvesten en zeevaartmateriaal.

Tijdens de met verborgen camera gefilmde reportage geeft ze toe dat ze opblaasbloten en reddingsvesten verkoopt aan vluchtelingen die naar de Griekse eilanden willen. De Turkse autoriteiten doen volgens haar volop mee aan die handel.

'Ik of een ander'

Ze houdt er niet zelf niet mee op, zegt ze aan de undercoverjournalist, omdat anders anderen gewoon de verkoop overnemen.

Uit Bodrum vertrekken vele vluchtelingen richting Griekse eilanden.

Uit Bodrum vertrok ook de familie van het jongetje Aylan Kurdi, die samen met zijn broer en zijn moeder verdronk.

Het ereconsulaat is onbezoldigd.

De woordvoerder van minister Fabius zei dat "als de berichten bevestigd worden" op de schorsing een schrapping kan volgen.

(Belga/RR)

Een reportage op France 2 toont de ereconsul, Françoise Olcay, in haar winkel in Bodrum. In die winkel etaleert ze de Franse vlag en een bord met haar titel van ereconsul naast onder meer reddingsvesten en zeevaartmateriaal.Tijdens de met verborgen camera gefilmde reportage geeft ze toe dat ze opblaasbloten en reddingsvesten verkoopt aan vluchtelingen die naar de Griekse eilanden willen. De Turkse autoriteiten doen volgens haar volop mee aan die handel.Ze houdt er niet zelf niet mee op, zegt ze aan de undercoverjournalist, omdat anders anderen gewoon de verkoop overnemen.Uit Bodrum vertrekken vele vluchtelingen richting Griekse eilanden. Uit Bodrum vertrok ook de familie van het jongetje Aylan Kurdi, die samen met zijn broer en zijn moeder verdronk.Het ereconsulaat is onbezoldigd.De woordvoerder van minister Fabius zei dat "als de berichten bevestigd worden" op de schorsing een schrapping kan volgen.(Belga/RR)