Dat zei de stafchef van de strijdkrachten woensdag. Volgens generaal François Lecointre kunnen ze worden ontslagen of gedwongen met pensioen te gaan.

De brief, die in een weekblad werd gepubliceerd, leidde tot veel ophef in Frankrijk. In het schrijven wordt de regering aangespoord het land te verdedigen tegen de politieke islam, de 'hordes uit de voorsteden', anarchisten en antiracismeactivisten. De oudgedienden waarschuwen voor een burgeroorlog en een uiteenvallen van Frankrijk.

Premier Jean Castex noemde de inmenging in de politiek door militairen 'een initiatief dat ingaat tegen al onze republikeinse principes, van eer en plicht van het leger'.

Front National

De achttien, onder wie vier officieren, behoorden tot de honderden ondertekenaars van de open brief. 'Ik geloof dat hoe groter de verantwoordelijkheden, hoe sterker de verplichting van neutraliteit en het geven van het goede voorbeeld', zei generaal Lecointre. Vele van de ondertekenaars zijn gepensioneerde militairen, in tegenstelling tot de nu geviseerde achttien, die actief zijn.

De belangrijkste initiatiefnemers van de brief zouden banden hebben met extreemrechtse anti-immigratiebewegingen in Frankrijk. De eerste ondertekenaar, Jean-Pierre Fabre-Bernadac, voerde in de jaren negentig de beveiliging uit voor de leider van het rechts-populistische Front National, meldde de krant Canard Enchaine.

Dat zei de stafchef van de strijdkrachten woensdag. Volgens generaal François Lecointre kunnen ze worden ontslagen of gedwongen met pensioen te gaan.De brief, die in een weekblad werd gepubliceerd, leidde tot veel ophef in Frankrijk. In het schrijven wordt de regering aangespoord het land te verdedigen tegen de politieke islam, de 'hordes uit de voorsteden', anarchisten en antiracismeactivisten. De oudgedienden waarschuwen voor een burgeroorlog en een uiteenvallen van Frankrijk. Premier Jean Castex noemde de inmenging in de politiek door militairen 'een initiatief dat ingaat tegen al onze republikeinse principes, van eer en plicht van het leger'. De achttien, onder wie vier officieren, behoorden tot de honderden ondertekenaars van de open brief. 'Ik geloof dat hoe groter de verantwoordelijkheden, hoe sterker de verplichting van neutraliteit en het geven van het goede voorbeeld', zei generaal Lecointre. Vele van de ondertekenaars zijn gepensioneerde militairen, in tegenstelling tot de nu geviseerde achttien, die actief zijn.De belangrijkste initiatiefnemers van de brief zouden banden hebben met extreemrechtse anti-immigratiebewegingen in Frankrijk. De eerste ondertekenaar, Jean-Pierre Fabre-Bernadac, voerde in de jaren negentig de beveiliging uit voor de leider van het rechts-populistische Front National, meldde de krant Canard Enchaine.