Bij de politieoperatie in Boussy-Saint-Antoine, op 25 kilometer ten zuidwesten van Parijs, raakte een politieagent gewond door een messteek toegebracht door een van de vrouwen. De politie beantwoordde die aanval met een schot, en raakte de 19-jarige vrouw in het been.

De "geradicaliseerde en fanatieke" vrouwen van 19, 23 en 39 jaar "planden klaarblijkelijk nieuwe gewelddadige acties en bedreigingen", verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve tijdens een persconferentie. De minister, die lof had voor de "voorbeeldige actie" van de speurders en de inlichtingendiensten die een "echte race tegen de klok" was, verklaarde nog dat de agent is opgenomen in het ziekenhuis, maar niet in levensgevaar verkeert.

Orders uit het buitenland

Volgens een bron binnen de politie had de politie een waarschuwing gekregen over een risico op aanslagen in de stations van Parijs en in Esonne, het departement waartoe ook Boussy-Saint-Antoine behoort. Het netwerk, dat volgens politiebronnen bevelen kreeg van "iemand in de zone Syrië-Irak", plande mogelijk op donderdag een aanslag, aldus de bron nog. De 19-jarige vrouw werd gezocht omdat ze de dochter is van de eigenaar van de wagen met gasflessen die werd aangetroffen bij de Notre Dame. Eerder werden in het dossier al vier mensen opgepakt, die nog steeds in voorlopige hechtenis zitten. "Het gaat om twee broers en hun partners", aldus een bron dicht bij het onderzoek.

De zaak kwam in de nacht van zaterdag op zondag aan het rollen toen een barman in de buurt van Nortre Dame een auto zonder nummerplaat zag met een glasfles op de passagierszit. Hij alarmeerde de politie. Die fles, bleek uit politieonderzoek, was leeg, maar in de koffer zaten nog vijf gasflessen - deze wel gevuld, maar zonder ontstekingsmechanisme.

(Belga/RR)

Bij de politieoperatie in Boussy-Saint-Antoine, op 25 kilometer ten zuidwesten van Parijs, raakte een politieagent gewond door een messteek toegebracht door een van de vrouwen. De politie beantwoordde die aanval met een schot, en raakte de 19-jarige vrouw in het been. De "geradicaliseerde en fanatieke" vrouwen van 19, 23 en 39 jaar "planden klaarblijkelijk nieuwe gewelddadige acties en bedreigingen", verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve tijdens een persconferentie. De minister, die lof had voor de "voorbeeldige actie" van de speurders en de inlichtingendiensten die een "echte race tegen de klok" was, verklaarde nog dat de agent is opgenomen in het ziekenhuis, maar niet in levensgevaar verkeert. Volgens een bron binnen de politie had de politie een waarschuwing gekregen over een risico op aanslagen in de stations van Parijs en in Esonne, het departement waartoe ook Boussy-Saint-Antoine behoort. Het netwerk, dat volgens politiebronnen bevelen kreeg van "iemand in de zone Syrië-Irak", plande mogelijk op donderdag een aanslag, aldus de bron nog. De 19-jarige vrouw werd gezocht omdat ze de dochter is van de eigenaar van de wagen met gasflessen die werd aangetroffen bij de Notre Dame. Eerder werden in het dossier al vier mensen opgepakt, die nog steeds in voorlopige hechtenis zitten. "Het gaat om twee broers en hun partners", aldus een bron dicht bij het onderzoek.De zaak kwam in de nacht van zaterdag op zondag aan het rollen toen een barman in de buurt van Nortre Dame een auto zonder nummerplaat zag met een glasfles op de passagierszit. Hij alarmeerde de politie. Die fles, bleek uit politieonderzoek, was leeg, maar in de koffer zaten nog vijf gasflessen - deze wel gevuld, maar zonder ontstekingsmechanisme.(Belga/RR)