Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ervan uit dat de boodschap van Osama bin Laden waarin hij bedreigingen uit aan het adres van Frankrijk authentiek is.

In een audiobericht dat woensdag werd verspreid door de Arabische nieuwszender Al Jazeera eiste de al-Qaedaleider de terugtrekking van de Franse troepen uit Afghanistan en rechtvaardigde hij de gijzeling van vijf Fransen in de Sahel in Niger.

Frankrijk heeft momenteel ongeveer 3.750 soldaten in Afghanistan. Al-Qaeda eiste op 21 september de ontvoering van de vijf Fransen op.

Na de boodschap verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux dat de terroristische dreiging in Frankrijk reëel is en dat er 'totale waakzaamheid' geldt.

Donderdag verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner dat uit de eerste controles van de boodschap van bin Laden is gebleken dat ze authentiek is. Kouchner noemde de bedreigingen authentiek.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ervan uit dat de boodschap van Osama bin Laden waarin hij bedreigingen uit aan het adres van Frankrijk authentiek is.In een audiobericht dat woensdag werd verspreid door de Arabische nieuwszender Al Jazeera eiste de al-Qaedaleider de terugtrekking van de Franse troepen uit Afghanistan en rechtvaardigde hij de gijzeling van vijf Fransen in de Sahel in Niger.Frankrijk heeft momenteel ongeveer 3.750 soldaten in Afghanistan. Al-Qaeda eiste op 21 september de ontvoering van de vijf Fransen op.Na de boodschap verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux dat de terroristische dreiging in Frankrijk reëel is en dat er 'totale waakzaamheid' geldt.Donderdag verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner dat uit de eerste controles van de boodschap van bin Laden is gebleken dat ze authentiek is. Kouchner noemde de bedreigingen authentiek.