De orkaan kan volgens meteorologen uitgroeien tot een zogenaamde 'Frankenstorm' als hij samensmelt met een herfststorm die tegelijkertijd boven de noordoostelijke VS verwacht wordt. De superstorm die zo ontstaat, kan voor dagenlange stortregens, rukwinden, watersnood, stroompannes en miljarden dollars aan schade zorgen.

Noodtoestand
Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York heeft dan ook de noodtoestand uitgeroepen. Cuomo nam die maatregel om ervoor te zorgen dat de staat "zich kan voorbereiden op de potentiële impact van de orkaan."

Michael Bloomberg, de burgemeester van de stad New York, verduidelijkte tijdens een persconferentie dat de lokale overheden verwachten dat de doortocht van Sandy zondagavond zal plaatsvinden. Hij waarschuwde dat het gaat om een "erg gevaarlijke storm" en hij riep de bevolking op om de overheidsinformatie aandachtig in de gaten te houden.

Sandy eiste de voorbije dagen minstens 38 mensenlevens in de Caraïben. Alleen al in Haïti kwamen, volgens de laatste balans, 26 mensen om.

Campagne in de war
De Frankenstorm kan ook de Amerikaanse verkiezingscampagne in de war sturen. In het bedreigde gebied liggen strijdstaten als Virginia, North Carolina en New Hampshire, waar de kiesstrijd in volle gang is.

De Republikeinse kandidaat Mitt Romney schrapte alvst één campagnemeeting die zondagavond zou doorgaan in Virginia. Ook daar is de noodtoestand van kracht.

Vicepresident Joe Biden zegde 'uit een overmaat aan voorzichtigheid' af voor een evenement in Virginia op zaterdagavond. First Lady Michelle Obama zou dinsdag spreken op de University of New Hampshire, maar daar heeft men uit voorzorg de campus gesloten.

President Barack Obama moest tot nog toen geen evenementen afzeggen. (TV)

De orkaan kan volgens meteorologen uitgroeien tot een zogenaamde 'Frankenstorm' als hij samensmelt met een herfststorm die tegelijkertijd boven de noordoostelijke VS verwacht wordt. De superstorm die zo ontstaat, kan voor dagenlange stortregens, rukwinden, watersnood, stroompannes en miljarden dollars aan schade zorgen. Noodtoestand Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York heeft dan ook de noodtoestand uitgeroepen. Cuomo nam die maatregel om ervoor te zorgen dat de staat "zich kan voorbereiden op de potentiële impact van de orkaan." Michael Bloomberg, de burgemeester van de stad New York, verduidelijkte tijdens een persconferentie dat de lokale overheden verwachten dat de doortocht van Sandy zondagavond zal plaatsvinden. Hij waarschuwde dat het gaat om een "erg gevaarlijke storm" en hij riep de bevolking op om de overheidsinformatie aandachtig in de gaten te houden. Sandy eiste de voorbije dagen minstens 38 mensenlevens in de Caraïben. Alleen al in Haïti kwamen, volgens de laatste balans, 26 mensen om.Campagne in de war De Frankenstorm kan ook de Amerikaanse verkiezingscampagne in de war sturen. In het bedreigde gebied liggen strijdstaten als Virginia, North Carolina en New Hampshire, waar de kiesstrijd in volle gang is. De Republikeinse kandidaat Mitt Romney schrapte alvst één campagnemeeting die zondagavond zou doorgaan in Virginia. Ook daar is de noodtoestand van kracht. Vicepresident Joe Biden zegde 'uit een overmaat aan voorzichtigheid' af voor een evenement in Virginia op zaterdagavond. First Lady Michelle Obama zou dinsdag spreken op de University of New Hampshire, maar daar heeft men uit voorzorg de campus gesloten. President Barack Obama moest tot nog toen geen evenementen afzeggen. (TV)